Dagsarkiv: 19 maj 2018

Bokjobb och fint väder

När jag väl kom upp vid 10-snåret sken solen och Anneli satt och lyssnade på ”Melodikrysset”. Själv tog jag en macka och satte mig sedan vid datorn för att skriva in gårdagens intervju med mannen som mött småfolk i nya boken. Efter någon timma hade det blivit ytterligare 4.307 tecken och dessutom är nu 14 av 28 kapitel genomlästa och fixade. Totalt är jag uppe i 693.736 tecken.

Medan jag skrev brassade Anneli pytt och sedan åt vi vår lunch i värmen på verandan. Härligt att kunna sitta ute nu när allt blommar och är grönt. Men också fullt av pollen. Så vi fick torka av bordet som var alldeles gult innan vi kunde slå oss ned och äta.

Tyvärr glömde jag ta med en ny bok om människans minne som jag hade tänkt börja läsa på bussen in mot DN. Så istället läste jag en artikel om Olof Lundh i tidningen Journalisten och när jag kom till Thorildsplan köpte jag en Piggelin och satte mig på en parkbänk en stund.

Man vet aldrig vad dagen ska bära med sig så att sätta sig vid datorn på DN är alltid kul och spännande. I dag startade arbetskvällen med att Arlandas datorer till flygledningen packade ihop och flera hundra flyg fick dirigeras om, ställas in eller vänta på att få landa/lyfta.

När jag ringde Luftfartsverkets pressjour svarade en man: ”Jaså, det är du som är Tobias ufokompis!” Han visade sig heta Robert Li och vara Tobias Lindgrens chef i Norrköping. Och Robert och jag fick goda möjligheter att pratas vid under kvällen.

Samtidigt som jag jobbade höll jag ett öga på semifinalen Sverige-USA i hockey-VM. Och det som kändes som en rysare förvandlades efter en period till en utklassning där Sverige till slut vann med 6–0. Osannolika siffror. Så nu blir det final mot Schweiz av alla lag i morgon.

Mat blev det i form av en Quattro på La Barca och då kunde jag följa Kanada–Schweiz en stund på teven där.

Lugn kväll i motsats till gårdagens variant.

På vägen hem skrev Markus ett mess om att vi inte skulle låsa dörren eftersom han var på väg hem med pendeln och hade lämnat nycklarna hemma. Själv var han på väg från Niklas där han och två av deras kamrater sett på hockey och haft musikquiz. Jag insåg att jag lika gärna kunde plocka upp honom så när taxin parkerat mig tog jag bilen och körde till Barkarby dit Markus kom någon minut senare.

 382 total views