Dagsarkiv: 21 maj 2018

Skivförsäljning och bokjobb


Eftersom jag vaknade alldeles för tidigt så satte jag mig och jobbade med boken innan Janne, som jag bokat tid med i dag, kom för att titta på de vinylskivor som jag säljer för AFU:s räkning. Till slut var han klar och jag sålde ett antal för 2.500 kronor som nu blir ett bra tillskott till AFU. En del annat har jag sålt redan tidigare.

Kontakten med Janne visade sig vara en bra kontakt. Vi kom överens om att hålla varandra underrättade om han dyker på någon boksamling, vilket händer, och jag om jag springer på någon vinylsamling. Ni kan se Janne på bilden ovan där han tar en titt också på min egen skivsamling där han hittade några godbitar – men jag säljer ju inte.

Annars har jag alltså suttit och jobbat med boken. 20 av 28 kapitel klara och ytterligare 3.530 tecken skrivna (ett antal hundra av dem när jag kom från jobbet i natt). Summa just nu: 703.898 tecken. Det tar sig. Men deadline närmar sig samtidigt. Torsdag!

Efter lunch blev det färd mot jobbet i det fantastiska vädret. Också i dag med minnesboken som sällskap.

När jag och Björn varit på Rosa Drömmar och ätit sprang vi på vår gamla arbetskamrat Mats Sjöberg som satt och drack en öl och läste DN utanför Rosa. Han hade dykt upp efter de att vi gått in. Så vi stannade till och pratade en stund innan vi fortsatte över bron mot DN.

Men det blev ännu ett stopp. Nu utanför Ewog, en annan restaurang på vägen, där min gamle Mariestadsvän Martin Svenningsen, numera producent på P4 Extra, satt och väntade på att få sin hämtmat.

Kikade in på min Facebook vän Jörgen Städjes sajt Teknikaliteter på djupet. En kul sida med mycket spännande information. Jörgen själv verkar ha skrivit allt. En flitig kille som är värd att läsa.

I dag hann jag faktiskt vårda lite dokument på mitt skrivbord. Bland annat uppdaterade jag min långa lista över länkar till tidningar runt om i världen och kunde också rensa i mejlkorgen. Bra att få båda sakerna gjorda.

Fick också en länk av Anders Persson som digitaliserat en gammal film som Håkan Ekstrand tog med en High-8-kamera under ett Englandsbesök i början av 90-talet. Ni kan se hur Anneli såg ut på en bild ur filmen här nedan.

Hemresan blev med samma taxikille som körde mig till Arlanda då jag åkte till Eurovision i torsdags. Orsaken att det blev han är att han tog fel betalt (bara 45 kronor) och att vi nu ska göra upp resten. Och så fick han en extra körning också.

Hemma vanlig tid, alltså vid 01.30 men sedan hade jag lite att fixa med och var i säng en timma senare.

Martin Svenningsen och jag utanför Ewog.

Anneli lyssnar på chefen för cementfabriken.

 453 total views