Dagsarkiv: 24 maj 2018

Färdigskriven!


Upp vid 08 och sedan var det fokus på boken som jag blev klar med framåt 17-tiden i dag. Då var alla 28 kapitlen genomgångna och ett nytt, 29:e kapitel, klart med bara noter och källhänvisningar.

Stack emellan med ett möte med ”Emma”, som vi kan kalla henne, som jag har haft kontakt med under några år. Emma upplever saker i sitt hus men också på andra platser, ljusfenomen och påverkan på hennes kropp. Jag föreslog att hon skulle skaffa en kamera och nu filmar hon en del av det hon ser med sin mobil Detta tittade vi på under någon timma i dag.

Vi är långt ifrån klara med detta men nu har jag i alla fal en något stadigare grund att stå på när jag ska bedöma det hon är med om. Tyvärr följde hon inte mitt råd och undvek att anlita en ”medial” person i Västerås som på distans skulle se till så att det hon säger sig vara utsatt för slutade. Det blev ”lite bättre” påstod hon men hennes berättelse talar ett annat språk. Det hela kostade henne i alla fal 14.000 kronor. Rent och skärt bedrägeri.

Mannen påstår sig vara i kontakt med Nasa och Nato – visst. Och han säger att det finns ett stort antal superdatorer nedgrävda runt Emmas hus och att det är dessa (bland annat) som påverkar henne. Man tar sig för pannan.

Men i övrigt har jag skrivit. Och talat med Smålands museum i Växjö om att få hjälp med en bild till boken. En bild av den ”drakstav” som museet har. De visade sig mycket samarbetsvilliga och ska fixa en bild så snart som möjligt mot att de får en bok i ersättning. Senast jag pratade med dem om samma stav var 2006 men då kunde jag bara få en rätt trist teckning eftersom staven då befann sig på annan ort. Men nu är den tillbaka i Växjö sedan någon månad.

Det stora jobbet i dag har varit att flytta över alla noterna från den löpande texten till ett särskilt not- och källkapitel i slutet. Bara noterna tar upp över 50.000 av bokens sammanlagda 739.160 tecken. Källhänvisningar är viktigt och något av ett signum i mina böcker. Det är inte alla ”det okända”-böcker som låter läsarna veta var uppgifterna kommer ifrån.

Det har varit en kanonfin dag också i dag men jag gick faktiskt inte ut förrän Anneli kom hem och vi skulle börja grilla på verandan. Flintastek, på Markus uppmaning, och några korvar plus coleslaw och en öl, inte dumt.

Framåt kvällen, efter att ha talat med min redaktör Andreas Nyberg, kände jag att en del av kapitlen behövde en bättre start så jag satte mig och skrev om flera starter. Och nu känns det hela bättre. Sist, när de andra hoppat i säng, satte jag mig och skrev rubriker till varje kapitel och gjorde ett layoutförslag på hur starten av varje kapitel kan se ut.

När jag var klar var klockan 01 och jag mejlade det hela till Andreas och tog sedan tag i en fråga som Johan på Rapportcentralen undrat över.

 454 total views,  1 views today