Dagsarkiv: 29 maj 2018

Genomgång av boken


I dag har jag suttit med min redaktör i örat och gått igenom hans ändringar och synpunkter (som jag läste igenom i natt och i morse) och stämde av mot mina reaktioner på dem. Det hela gick snabbt eftersom vi var överens om det allra mesta och det är bara att konstatera att Andreas har gjort ett mycket bra jobb. Hur det ser ut kan ni se här ovan där hans synpunkter är införda i blått och även ett tillägg i form av en anteckning som jag har skrivit.

Detta blir min 29:e bok ungefär, lite beroende på hur man räknar. 16 för egen hand och 13 tillsammans med andra.

Jag hade också ett samtal med Nordea och nu är räntan på vårt flyttade lån bestämd, liksom amorteringstakt. Känns bra. Chefens löfte från i går visade sig hålla och telefonmötet som en anställd höll med mig i dag kändes mest onödigt. Men nu är det gjort.

Det var ungefär vad jag hann med under förmiddagen innan jag fick stifta bekantskap med det fina vädret och det förvånade ingen att maj slagit värmerekord sedan 120 år tillbaka. Eftersom jag gick ut i tid så fick jag en stund i solen på busshållplatsen och sedan, med en nyinköpt Piggelin i handen, en trevlig vandring genom Rålambsparken. Till jobbet.

En rätt ösig dag på jobbet, kanske inte från början, men framåt kvällen när en rysk journalist som flytt landet till Ukraina mördades i sitt hem i Kiev. Tillsammans med Adam Svensson fick vi ihop tre artiklar på kort tid.

Innan dess blev det pizza på La Barca där ägaren berättade att det kanske börjar anas ett slut för detta mitt stamlokus. Om två år finns det en risk att husägaren vill göra om restaurangen till lägenheter och då är det finito, berättade han.

Det vore ju en mindre katastrof för mig som ju går dit flera gånger i veckan när jag jobbar.

Rätt bra tryck på sajten också och för oss som skulle skriva åt både papper och nät blev det full fart.

Hem vid 01.

 448 total views,  1 views today