månadsarkiv: juni 2018

Grillning hos Ylva


Frukost med Melodikrysset och Anneli i köket där jag som vanligt kunde hjälpa till lite lagom mycket. För i den här familjen är det Anneli som är mästare på musik.

Men sedan satte jag mig och gjorde klart min artikel om Betty och Barney Hill-fallet från 1961 som ska ut på ufo.se i samband med att Ufopodden kär igång igen den 3 juli. Jag träffade ju Betty Hill för en längre intervju i hennes hem i USA för en himla massa år sedan.

Mejlade sedan iväg det hela till Tobias som satt på AFU och ufojobbade. Tobias är en av dem som lägger ned mycket av sin fritid på UFO-Sverige. Imponerande.

Dagens huvudattraktion var att grilla på takterassen hemma hos Ylva, ett stenkast från DN, dit också Gunilla Wahlberg var bjuden. Mycket lyckat även om vinden var generös vilket kan anas på bilden ovan. Jag hade lagat potatissallad och fick också äran att vända på korvarna så att de blev rätt tempererade.

Efterrätten intogs en trappa ned i Ylvas lägenhet och då tillsammans med fotbolls-VM. Frankrike–Argentina närmare bestämt. Och vilken match det blev! Sju mål och rasande anfallsfotboll. Tjejerna såg bara första halvlek innan de gick ned till parken för att se på teater men jag satt kvar med en Balvenie och lite tilltugg.

Kul att Frankrike vann. Ett friskt spelande lag med många sköna lirare. När tjejerna kom tillbaka, minus Gunilla som åkt hem till Uppsala, blev det att bänka oss för nästa match som var Uruguay mot Portugal och även där vann det lag som var roligast att se framåt. Ronaldo räckte inte till för att ensam kunna lyfta Portugal.

Under dagen har jag haft kontakt med många ufointresserade, precis som vanligt. Flera kommer via Messenger andra mejlar. Som min gamle antagonist Håkan som undrade varför jag inte tar Rauni-Leena Luukanen och Anders B Johansson på allvar. Ja, det kan man ju fråga sig. Kanske för att den ene levde ett liv där sanning och lögn gled ihop alldeles för ofta och den andre blåste folk på pengar genom sina påståenden.

Men jag har också haft en del positivare kontakter, bland annat med en person på Messenger som påstår att jag känner honom men som ännu så länge inte vill avslöja sitt rätta namn. Vi ska till och med ha träffats hemma hos honom. Lite nyfiken blir man ju.

Kom i alla fall i säng i tid. Näsan är inte i form och jag hoppas att det bara är tillfälligt. Förkyld vill jag helst inte bli.

 447 total views