Dagsarkiv: 01 juni 2018

Alla bilder skickade


Fick en spännande försändelse från Ole i Norge i dag. Tjock och lovande såg den ut när jag bar in den från brevlådan. Och innehållet var en försvarlig bunt med rymdhelsaker, främst från Ryssland, men också från andra länder. En del riktigt gamla och alla så där fina som dessa helsaker brukar kunna vara.

Framåt kvällen blev de en fin avkoppling när jag hade jobbat klart med alla bilderna till nya boken och sprendat iväg dem till Andreas Nyberg. Det är sammanlagt 29 kapitel om man räknar in fotnötterna och källorna som jag nu har valt ut bilder, gjort i ordning dem och skrivit bildtexter till – 117 stycken blev det.

Har också skickat en bild på mig själv och en lista på mina böcker.

När jag jobbade igenom alla kapitlen och fixade foton till dem så märkte jag att jag saknade en del. Men det fixade Richard Svensson prompt när jag ringde honom. Han har ju tecknat det mesta när det gäller olika varelser så det var inga problem för honom att skanna några och föra över till mig.

På förmiddagen tog jag en tur till Ica Viksjö för att handla karré till i morgon. 2,2 kilo benfri som ska grillas. Plus ett gäng korvar. Pratade med Rickard om detta eftersom det är han och Victoria som står för husrum och ”möteslokal” (som lär bli under klar himmel) i Stora Krokek. För då år det dags för UFO-Sveriges styrelsemöte.

Tyvärr kommer inte vår ordförande Anders Berglund med eftersom han har förhinder men vi kommer att bli ett försvarligt stort gäng i alla fall. Har också hunnit prata med en gammal ufolog i dag och med Nordea! Men nu är vi nog färdiga med banken för den här gången. Tror jag.

När Anneli kom hem lagade vi mat men det blev en enkel historia. Sallad med pilgrimsmusslor och ett par minipajer plus vin och öl till det. Vi satt ute på verandan och åt bara vi två eftersom Markus kommit och gått. Från Viksjö till Viksjö för att träna.

Det blev några lediga timmar på slutet av dagen med frimärkspyssel och packning inför morgondagen.

Anneli visar att det växer bra i grönsakslandet.

Salladen med pilgrimsmusslor blev alldeles utmärkt.

 442 total views