Dagsarkiv: 04 juni 2018

Gåvor till AFU och kursdags (i höst)


I dag besökte jag Eva Sundler Malmnäs som åter hade en del material efter sin mamma Kerstin Bäfverstedt att donera till AFU. Ni kan se Eva på bilden ovan. Eva har donerat fina saker efter mamman vid ett tidigare tillfälle och ni kan läsa mer om den donation på AFU:s sajt.

Den här gången fick vi flera fotoalbum plus en del lösa bilder, texter som Kerstin Bäfverstedt skrivit, en del böcker och ett kuvert med minnessaker från en Europaresa 1926.

Min dag började med att jag fortsatte min Skåneplanering genom att ringa till Roger i Lund som jag nu kunde bestämma träff med nästnästa helg. Nu har jag fått ihop nästan alla jag ska träffa på ett sätt som gör att schemat ser ut att hålla. En del återstår dock.

Har också pratat med min redaktör Andreas och skrivit en kort text om mig själv som ska tryckas på skyddsomslaget och ringt och informerat Anders Berglund om vad vi diskuterade på styrelsemötet i helgen.

I dag blev det premiär för sill och färskpotatis också! Jag fick order om att handla sill på väg hem från stan och tänkte testa att gå in på Lidl, som jag normalt aldrig sätter min fot på, på Åkermyntan. Men herregud vilken bedrövlig butik med kasst utbud, få ekologiska produkter och allmänt undermålig. Dit behöver jag inte gå igen. Gick till Ica intill och handlade där istället.

Det blev väldigt gott med matjes och gräddfil med vår egen gräslök plus en riktigt bra färskpotatis med smör. Åts på verandan.

Under kvällen har jag jobbat med att förbereda ett litet filmprojekt som ska genomföras i morgon och läst på kring åtta ufofall som kommer i SR:s nya upplaga av Ufopodden som jag tror har premiär den 2 juli. Men detta vet jag mer om i morgon.

Har också jobbat med Tobias Lindgren för att fixa klart en annons om UFO-Sverige fältundersökarkurs i höst. Ni kan se den här nedan. Vill ni gå så anmäl er snabbt. Den blir full fort.

Klockan 01 var jag klar med det mesta som stod på listan i dag och siktade på sängen.

Sill och potatispremiär.

UFO-Sveriges fältundersökarkurs 2018

Den 20–21 oktober 2018 är det åter dags för UFO-Sveriges populära helgkurs i ufologi på Föllingen Hotell utanför Kisa. Kursen ger dig grunderna för att bli fältundersökare och en påbyggnad för dig som redan är det. Det finns plats för omkring 40 personer. Boka i tid så att du inte missar årets fältundersökarkurs.

Early bird! Fram till och med den 5 juli får du 200 kronor rabatt på priset nedan!

Boka och få bekräftelse av evenemangsansvarig.

Tidigare års kurser har alla blivit fullbokade och årets kurs har redan börjat fyllas. Kursen startar klockan 10.00 på lördagen och avslutas mellan 16.00 och 17.00 på söndagen. Vill du komma redan på fredagskvällen den 19 oktober går det bra.

Det fullständiga programmet kommer senare att publiceras på www.ufo.se. Kursansvariga är Clas Svahn och Anders Berglund och i år blir det ett specialföredrag på engelska av Glenn Steckling som ansvarar för George Adamski Foundation i USA. Glenn Steckling kommer att berätta om världens mest kända kontaktperson vars efterlämnade material han ansvarar för. Det blir också lotteri och tipsromenad med ufofrågor samt försäljning av böcker och tidskrifter.

Från klockan 08.00 på lördagen finns frukost uppdukad vilket ingår i kursavgiften. Vi börjar sedan 10.00 med själva kursen som inte bara är en utbildning för den som vill undersöka ufofall utan också är en lärorik kurs om ufo och UFO-Sveriges arbete. Kursen kommer bland annat att innehålla avsnitt om misstolkningar, policy, rapportcentralens arbete och ett praktiskt moment där man gruppvis får undersöka ett fiktivt ufofall.

1. Dubbelrum: Fredag till söndag: 2.200 kronor per person.

2. Trebäddsrum: Fredag till söndag: 2.000 kronor per person.

3. Enkelrum (4 st): Fredag till söndag: 2.700 kronor per person.

4. Dubbelrum: Lördag till söndag: 1.800 kronor per person.

5. Trebäddsrum: Lördag till söndag: 1.600 kronor per person.

6. Enkelrum (4 st): Lördag till söndag: 2.200 kronor per person.

I avgiften ingår två dagars kurs, boende, frukost, lunchbuffé och middag på lördagen, frukost och lunchbuffé på söndagen samt fika under dagen.

För dig som åker bil finns en karta på hitta.se under ”Aktiv fritid Föllingen Hotell”. GPS-koordinater N. 57 57 19 E. 14 59 10. eller på denna länk till Google Maps.

All bokning sker hos evenemangsansvarige Rickard Andersson via mejl: ufosverige[at]tele2.se eller på 0723-41 62 54. Först därefter ska kursavgiften betalas.

Anmälan är bindande och gäller enbart vid betalning. Avbokningar måste ske före den 20 september. Efter detta datum medges inga återbetalningar.

UFO-Sveriges plusgirokonto; 50 50 60-4.

UFO-Sveriges swish: 123 615 89 35.

Information som ska framgå vid din bokning: Typ av rum, ditt namn, telefonnummer, mejladress, om du kommer fredag eller lördag, samt om du är nybörjare eller om du har gått någon kurs förut. Om du är vegetarian eller har allergier måste det också framgå tydligt.

Välkommen!

 682 total views