Dagsarkiv: 10 juni 2018

Riktigt varm dag och ungen siktad

Den här lilla hackspettssungen hörs vida omkring när jag vandrar genom Rålambshovsparken. I går hörde jag den bara men i dag fick jag syn på den då huvudet stack fram ur boet. En liten sötnos!

Dagens lunch lagade Anneli till medan jag satt vid datorn och försökte få ordning på en massa filer som skulle in från usb-minnen till lagringsenheterna och på så vis bli möjliga att hitta när jag väl behöver dem. Usb-minnen använder jag bara för att flytta saker, inte för att lagra. Men ibland blir de liggande på skrivbordet.

Ringde också en ufoobservatör i närheten av Brösarp som rapporterat in en närobservation som vår rapportcentral tyckte lät lite utöver det vanliga. Så när jag ändå är nere i Skåne tyckte Johan på Rapportcentralen att jag borde försöka träffa honom och nu har jag bokat en tid nästa söndag.

Observatören var trevlig och tillmötesgående och det var inga problem att hitta en tid som passade oss båda.

Sedan bar det av till jobbet. Och varmt var det. Kanske varmaste dagen hittills i år. I vilket fall är det trevligare när solen skiner än när det är mulet. I mitt fall kanske det spelar mindre roll eftersom jag bara tillbringar några minuter i det fina vädret på väg till jobbet.

Slank in på Matpressen innan jag gick vidare till DN. Nu med en kasse glass och hallon. Och framåt sena kvällen blev det finfika för oss alla eftersom detta är sista dagen på passet. En fin tradition.

Själv skrev jag en massa Trump-artiklar under dagen. Vilket knappast kan överraska någon.

Jonas Desai, Erik Nilsson och Simon Löfroth.

 384 total views,  1 views today