Dagsarkiv: 16 juni 2018

Möten med ufointresserade


I dag har jag och Carl-Anton träffat fyra ufointresserade personer i Lund- och Malmöområdet. Vi startade med en god frukost hos Mikael innan vi tog vår hyrbilsmerca (skåp) och körde till Malmö och Håkan Sterner som hade 275 böcker efter en dansk ufolog vid namn Leif Rasmussen att ge oss. Håkan har varit med länge i ufobranschen och var en av de första att undersöka Ante Jonsson-fallet och det var det som vi kom att prata mycket om under de 90 minuter vi tillbringade med honom.

Håkan har en del fräscha tankar kring Antes observation som är väl värda att ta på stort allvar. Nu hoppas jag bara att han kan hitta sina egna papper från den tiden då dessa ligger i en av många lådor i hans förråd.

När vi ändå kände att vi har gott om plats i bilen frågade vi om Håkan inte hade några tips på fler personer som kunde ha böcker att skänka. Till exempel hans kamrat Arne Lundberg. Och det trodde han. Efter att ringt dit visade det sig att Arne hade ett par kassar böcker från samme ufolog som vi absolut kunde få.

Efter att ha bokat tid med Arne, som bor utanför Sjöbo, åkte jag och Carl-Anton till Lund och Roger Brunstad för några timmars prat. Roger är en bokläsare av rang och har fler tusen böcker i huset, de allra flesta med inriktning på ufo och diverse mysterier. Även om vi har olika inriktning på vårt intresse var det riktigt trevligt och berikande att sitta ned och bara prata en stund.

Roger lever för sina böcker och den kunskap han hittar i dem och det kan jag känna en stark sympati med. Tråkigt nog miste han sin katt för bara någon dryg vecka sedan och den förlusten kan jag känna igen mig i efter att ha mist en katt när jag var liten.

Innan vi skildes åt hade vi fikat och dessutom fått några kassar med tidskrifter som Roger skänkte till AFU. Det är andra tidskriftsdonationen från honom och den tackar vi för!

Nästa anhalt blev Arne Lundberg och ni kan se honom med hans 34 meter långa bilbana på bilden ovan. För Arne är en bilbaneentusiast som har hållit på och byggt banor i många år. Dessutom har han en egen lösning som gör att de blir lätta att plocka isär och sätta ihop utan att det uppstår några problem med strömförsörjningen.

Han körde några varv med en av sina 300 bilar innan vi gick in och hämtade de två kassarna så att de inte skulle bli bortglömde. Arne passade också på att spela lite på sin elorgel och efter det pratade vi ufominnen varav jag bandade en del. Jag har bandat rätt mycket under den här resan.

Jag hittade också ett par pärmar med lite rapportmaterial som Arne skänkte till oss att ta med till AFU. Arne hade också han mycket att berätta från sin tid som aktiv ufoundersökare.

När vi lämnade honom slog vi en signal till Hans Aarenstrup för att boka tid med honom i kväll och tillsammans bestämde vi att ses på John Bull på Bantorget 2 klockan 19. Hans var en gång i tiden ordförande i Ängelholms metafysiska förening (cirka 1971–1975) och vi kom i kontakt med varandra bara för några månader sedan efter det att Carl-Anton tipsat.

Hans är en mycket intressant person, skicklig fotograf (inte minst av artister och skapare av skivomslag) och vi fick närmare tre timmars spännande samtal på puben där vi också åt dagens enda varma mål mat i form av Fish’n Chips både jag och Carl-Anton. Också Mikael som var med satsade på samma mat. Efter frukosten blev det inget ätit förutom en god fika hos Roger och var sin nödostburgare på McD på vägen tillbaka till Mikaels.

Vi pratade om skivor, böcker, hur man skannar negativ och en massa annat plus att jag gjorde en tjugo minuters bandad intervju om hans tid med föreningen. Och så drack jag en utmärkt Brains Black och en London Pride. Efter en stund började Kulneff & Runfors börja spela covers.

Sedan blev det bussen tillbaka och en nattamacka hos Mikael. Fotbollen missade vi totalt i dag men såg att Danmark vunnit sin match på en storbildsteve på puben.

När vi satt i köket och pratade började det blixtra över Danmark och snart regnade det ordentligt i 40 minuter. Väl behövda droppar!

Klockan 00.30 var det dags att släcka lampan.

Håkan Sterner och Carl-Anton.

Jag och Roger Brunstad.

Mikael, Carl-Anton, Hans och jag på John Bull.

Hans Aarenstrup.

 747 total views