Dagsarkiv: 17 juni 2018

Intressant ufoobservation och hem från Skåne


Efter frukost hos Mikael tackade vi för helgen och körde genom regnet till en ufoobservatör väster om Brösarp som år 2015 sett ett föremål på mycket nära håll. Vi kom fram vid 9.30-tiden och möttes av observatören och hans mamma som tillsammans med den unge mannens bror visade sig vara en mycket trevlig och sympatisk familj.

Platsen ligger på landet med få grannar. Närmaste hus innehas av några sommarboende och de var inte där när händelsen inträffade i slutet av augusti 2015. Jag och Carl-Anton bad Tim, som observatören heter, att ta oss till den plats där han gjorde observationen från vilket var hans rum på andra våningen med utsikt mot sommargrannens hus.

Det skulle föra för långt att gå in på händelsen i detalj och jag kommer att återkomma till den i UFO-Aktuellt men i korthet vaknade Tim vid två tiden (cirka) och kände att ”det var något”. När han tittade ut genom fönstret, som ligger precis vid sängen, fick han se ett ”flygande tefat” i miniatyr komma flygande mellan hans och grannens hus. När vi sedan mätte upp avståndet visade det sig att föremålet varit cirka åtta meter bort.

Föremålet, som inte lyste av egen kraft, syntes tydligt enligt Tim innan det försvann mot vägen och bortom hans synfält. Under sig verkade föremålet ha en ljusramp som pulserade.

Vi gjorde en lång filmad och bandad intervju med honom och pratade sedan med hans mamma och bror. Intrycket var mycket bra och det är just nu svårt att se vad det kan ha varit som flög förbi. Återkommer alltså i UFO-Aktuellt.

Efter att ha ätit en god hallonpaj gick vi ut på gården för att titta närmare på själva platsen som föremålet flugit över. Då var vädret fint och när vi så satte vi oss i bilen för att ta oss hem var det bra körväder. På vägen mot Europavägen fick vi syn på ett gravfält som ingen av oss sett förut – Vätteryds gravfält norr om Bjurfors. Vi stannade till och blandade oss med fåren som strövade omkring bland stenarna en stund.

Här fanns flera skepp och även en rak stenlinje plus någon som var satt i en fyrkant. Ett par mindre bautastenar stod också där, inte i klass med Carnacs men fina ändå. Ska ha varit en gravplats mellan 550 och 900 efter Kristus.

Efter pausen fortsatte vi mot Markaryd och sedan via en loppis nära Porrarp där det mest fanns skräp men jag hittade en Teknik för alla om hur man bygger ett modelltefat och så till Värnamos utkanter för att tanka bilen och köpa lite mat. I dag prickade vi in Max 50-årserbjudande med en måltid för 29 kronor. Massor av folk!

Vid ett stopp längs vägen fick jag veta att Markus råkat ut för en läskig och ovanlig olycka då en skruv som höll hans nya sadel på plats gått av och han fallit baklänges av cykeln och skrapat sönder handen så pass att han fick hjälp till sjukhus för att plocka ur sten och få bandage. Allt gick i alla fall hyfsat bra även om golfen nog blir lidande ett tag.

Vid 17.40 var vi framme på AFU där Tobias mötte upp och släppte in oss och alla kartonger. Jag och Carl-Anton tog oss en stund att gå igenom det vi fått lite hastigt eftersom det är något jag inte alltid hinner.

Sedan lämnade jag Carl-Anton i Nyköping och fortsatte till Stockholm där Anneli mötte upp vid Circle K där jag lämnade igen bilen. Sista delen av resan, den från södra Stockholm och till bensinmacken blev seg med kilometerlånga köer. Orsaken visade sig vara ett blixtnedslag som hade ställt ett antal varningslampor som skulle stoppa trafiken vid Kungens kurva i samband med sprängningsarbeten där på rött. Så folk stannade helt enkelt.

Vi stod stilla i nästan 20 minuter innan lokalradion gick ut och berättade att det bara var att köra och trafiken åter började ta sig framåt.

Väl hemma hann jag se de sista femminuterna av matchen Brasilien–Schweiz som jag följt på radion på vägen upp. Och trots att Brasilien verkligen försökte lyckades man aldrig fixa vinst. Det är bara att konstatera att jag har missat en hel del bra fotboll den här helgen.

Anneli värmde lite pasta med sås som hon och Markus haft till kvällsmat och sedan var det bara för mig att börja packa upp.

I dag körde Aftonbladet en stor intervju med mig. Gjord redan den 9 maj.

Carl-Anton vid en av de större stenarna.

Carl-Anton och Tobias bland lådorna när vi kom fram till AFU.

På väg från observatören passerade vi He.

 553 total views,  1 views today