Dagsarkiv: 26 juni 2018

Klar med UFO-Aktuellt


I morse jobbade jag på några timmar med UFO-Aktuellt och lyckades bli klar med mitt jobb innan det var dags för lunch. Så nu är hela tidningen layoutad och klar men – det återstår korrekturläsning som Stefan Roslund ska fixa i morgon och lite småpet i en artikel som jag ska göra klart innan jag går till jobbet.

En av artiklarna i det kommande numret handlar om det så kallade Vilhelmina-fallet från 1967 som är ett av de åtta fall som Sveriges Radio har gjort poddar av när den nya säsongen av Ufopodden startar i början av juli. För att uppmärksamma våra läsare på podden så publicerar vi ett något omarbetat kapitel om Vilhelmina-fallet från min senaste ufobok i tidningen.

Eftersom jag vill att artikeln ska vara uppdaterad ringde jag till dottern till huvudvittnet Elsa Söderström för att kontrollera om mamman fortfarande är i livet eftersom jag inte kunde hitta något nummer till henne längre. Och glädjande nog visade det sig att Elsa, som nu är 92 år, är i livet och dessutom fortfarande bor kvar i huset varifrån observationen gjordes.

Elsa var mycket hjälpsam under mitt arbete med ”UFO – Spökraketer, ljusglober och utomjordingar” då hon bland annat skänkte alla de brev hon fått från nyfikna och intresserade strax eter observationen. Hon skickade mig också bilder som jag kunde använda i boken.

Hann äta lunch i form av färdigmat men inte så mycket mer.

På jobbet blev jag intervjuad av en kollega för en dokumentärpodd som DN ska göra om Transportstyrelsen och skandalerna kring myndigheten. Jag var den förste som skrev om att regeringen petade Maria Ågren i januari 2017 och senare också först att tillsammans med några kollegor skriva om när själva skandalen blev känd.

Rätt mycket at göra under kvällen även om jag ann smyga bort till Eriks teve för att kika på lite fotbollsmål när så behövdes. Och Argentina gick ju vidare trots att det såg riktigt mörkt ut in i det sista.

Hade egentligen tänkt att träffa min amerikanska Facebookvän Marianne på La Barca i dag men medan hon satt där och väntade hade jag fullt upp med att skriva så när jag väl kom ner för att äta min entrecôte hade hon gått. Trist. Vi får försöka igen.

Passade på att köra ut några bilder från bröllopet till Linda också. Hittade ju en bunt tjocka papper som lämpade sig perfekt att skriva ut på.

Framåt sena kvällen skickade jag också en lång lista på ämnen med vidhängande fakta till en amerikansk poddradiotjej som ska intervjua mig om ufo på fredag. Bra att hon har lite att ta fasta på. Det lär bli en tvåtimmarsintervju i vanlig ordning.

Åkte hem med en gammal taxibekant och passade då på at ta en bild av den väntande soluppgången när vi passerade Tranebergsbron. Se ovan.

Väl hemma startade jag en tvättmaskin och blev sedan indragen i en diskussion om en ny film som sägs visa den mytomspunna – men fejkade – ”satelliten Black Knight. Folk är beredda att tro på det mesta som susar förbi på Youtube. Kom i säng 02.45.

 546 total views