Dagsarkiv: 27 juni 2018

Ufopodden på gång & möte med Marianne


I dag blev det klart att Sveriges Radios populära podd ”Ufopodden” kommer att ha premiär den 3 juli. Precis som förra året har jag och UFO-Sverige haft ett nära samarbete med SR när det gäller podden och en rad av avsnitten bygger på fall ur mina böcker.

Jag har också fått äran att spela med i ett av avsnitten, nämligen det om Levelland-händelserna från 1957 som ännu i dag framstår som en av de märkligare ufohändelserna i modern tid. UFO-Sveriges Johan Gustavsson har studerat dem i detalj och kommer att publicera en längre artikel om fallet på ufo.se samma dag som Ufopodden tar upp det.

För så kommer det att bli. UFO-Sverige publicerar parallellt med varje SR-avsnitt den verkliga historien bakom podden. SR har dramatiserat händelserna, vilket gör dem spännande men inte alltid korrekta när det kommer till fakta. Dessutom har SR spelat in åtta Facebookfilmer med mig där jag kortfattat summerar fallen.

I en intervju med Aftonbladet berättar Moa Gammel om den nya säsongen och om att de också skrivit ett manus för Netflix som skulle kunna bli en ufoserie. Vi får väl se om AFU får vara med på ett hörn då.

På jobbet kom mycket att kretsa kring matchen mellan Sverige och Mexiko i fotbolls-VM som jag tittade på medan jag skrev om en hel del annat. Och det blev en fantastisk match för oss svenskar där landslaget visade att det kan anfalla och spela bra fotboll. Det var med stolthet som vi kunde se landslaget vinna med 3–0 mot det lag som tidigare slagit Tyskland. Vem hade kunnat tro det.

Det blev en hel del skrikande på redaktionen!

I dag lyckades jag få till min träff med Marianne och hennes man Paul från USA, fast nu blev det Lilla Asien. Ni kan se dem här ovan. Marianne hade med sig lite frimärken, några böcker plus en del rymdprylar från USA som hon ville ge till mig. Det tackar jag henne för!

Under den timma vi hade tid att träffas hann vi äta (jag tog Hoisinanka) och prata om en hel del gemensamma ämnen. Det var riktigt kul att träffas på riktigt efter att ha umgåtts på distans via Facebook under något år.

Det blev rätt mycket att göra under kvällen med Trump som en av motorerna.

Hem vid 01. En bra dag! Och på vägen hem såg jag säsongens första nattlysande moln i norr. Men de var små och oansenliga och inte värda att ta bilder av. Men det kan ju komma mer!

Hemma tog jag ned tvätten och hängde en ny omgång, fixade med mitt Skypekonto, satte in några av de frimärken jag fått och betalade räkningar. I säng efter 02.30.

 553 total views,  1 views today