Dagsarkiv: 04 juli 2018

Tillbaka till Karstens lägenhet

This spectacular image from the SPHERE instrument on ESO’s Very Large Telescope is the first clear image of a planet caught in the very act of formation around the dwarf star PDS 70. The planet stands clearly out, visible as a bright point to the right of the centre of the image, which is blacked out by the coronagraph mask used to block the blinding light of the central star.


Efter att ha kört Markus till jobbet (han har fortfarande punka på cykeln) så åkte jag tillbaka till Karsten Jöreds lägenhet för att hjälpa till att tömma den på böcker. I dag var inte Stefan med så jag fick jobba på egen hand.

Karsten hade mycket böcker och när jag var klar i bostaden så öppnade mannen som har hand om tömningen dörren till källarförrådet så att jag kunde fortsätta där. Det hela tog ett par timmar och till slut blev det ytterligare tolv kassar eller så att köra hem.

Strax efter 12 åkte jag tillbaka mot Järfälla men hade ett stopp på vägen på Coop Forum i Vällingby där en handlalista skulle prickas av. Lite bråttom var det eftersom jag hoppades hinna hem och duscha också efter dagens fysiska aktivitet och det gick faktiskt bra. Hann till och med äta en fryst lasagne innan det var läge att åka in mot jobbet.

För i dag går jag på sista skiftet innan det blir semester. Vilket jag kan behöva efter ett par dagars bokbärande.

Debatten om mitt möte med Betty Hill 1987 har fortsatt också i dag sedan min kollega Jose Caravaca sett till att den fått spridning i går. Många är nyfikna på att Betty Hill påstod sig ha set ett flygande tefat krascha och sedan dessutom fått några delar från det.

Jag ska försöka svara lite mer kring detta under morgondagen då det till och med skapats en Facebooktråd om det hela.

På jobbet, dit jag kom en kvart försenad, skrev jag bland annat om en unik bild på en babyplanet. Alltså en planet som är på väg att bildas runt en stjärna 370 ljusår från oss. Ni kan se den på ESO:s bild här ovan. Foto: ESO/A. Müller et al.

Mat blev det i min ensamhet, på La Barca. Och när jag kom dit kom jag på att jag glömt plånboken på redaktionen så jag fick äta min stekta falukorv med potatis och ägg på krita.

En kvinna som försökte klättra upp på Frihetsgudinnan (kom en halv meter), lite Trump och så bränder och knivmord var något av det som jag fick ta hand om under kvällen.

Några siffror från i går: Ufo.se fick cirka 750 besökare i spåren av Ufopoddens premiär och min lilla Youtubevideo sågs av 253 personer.

Taxi hem med Johan. Och väl hemma hade jag några UFO-Sverigeåtaganden att fixa. Bland annat en tidningsbeställning och en bunt papper som jag lovat skicka till en man i Linköping. I säng vid 02.45.

 337 total views,  1 views today