Dagsarkiv: 07 juli 2018

Bokjobb och svensk VM-förlust

I dag var det dags för matchen som alla väntat på, Sverige mot England i fotbolls-VM:s kvartsfinal. Och det gick tyvärr så illa som många hade fruktat. Förlust med 2–0 och nya brända möjligheter av Marcus Berg. Det svenska anfallet har ju inte varit särkilt vasst och även om Sverige faktiskt skapade några fina chanser i dag så var det England som satte sina.

Tråkigt givetvis men kul att Sverige gick så långt trots allt.

Min uppgift var att skriva de tevesända intervjuerna som kom direkt efter matchen men jag hade förberett ett skal så att det snabbt blev en fyllig artikel att lägga ut.

En kollega hade varit nere på Hemköp och köpt chips och Cola så att vi hade under matchen men inte ens det hjälpte ju i slutändan.

För mig gällde också att hålla koll på pojkarna i grottan, lite bränder och brott och annat som hände i världen.

Innan jag lämnade för jobbet plockade jag i hop alla böcker som ska till Uppsala på tisdag så nu står de i prydliga kassar och väntar på att lastas in i bilen. Det kommer att bli rätt tomt på sina ställen när vi väl får iväg det här lasset.

Fast, det står nog 25 kassar böcker till som ska till Tidan i ett annat rum också…

Ringde Bevan Bertelsen som fyller 80 år i dag! Bevan har gjort så mycket för UFO-Sverige genom åren att vi aldrig får glömma det. Han lade grunden till det UFO-Sverige som vi har i dag, tillsammans med många andra givetvis, men det var Bevan som jobbade hårdast och som reste land och rike kring för att starta föreningar och hålla föredrag.

Bevan är en förebild som vi alla kan se upp till.

Jobbdagen i övrigt blev rätt lugn och jag och Björn hann gå över bron där jag fick hjälpa en stackars turist i bil (talade engelska) som hade bråttom till färjan i Nynäshamn och undrade hur han skulle ta sig dit. Jag plockade fram telefonen, förklarade och hoppas att han förstod. Och att han hann.

Själva siktade vi på Rosa drömmar där det blev spagetti carbonara för min del.

När dagen var slut vid 01 åkte jag hem med Johan och sedan satt vi och pratade en stund i bilen medan vi såg solen börja lysa upp horisonten i norr.

Hemma jobbade jag en del med min artikel om Gösta Carlsson som ska ut på DN.se på tisdag och fixade lite med Karstens efterlämnade papper. Framåt 03 var jag klar, precis då tidningsbudet kom med DN.

 333 total views