Dagsarkiv: 09 juli 2018

Semester, badminton och ufojobb

Så var det semester då, något jag firade med att vakna innan klockan skulle ringa. Hade tänkt att sova ut ordentligt men så blev det inte. Efter lite frukost tog jag och Anneli tag i att gå igenom alla noter som jag och Stefan fått med oss från Karstens dödsbo. Kastade sådana som var trasig och behöll de hela för att ta med till Böckernas hus vid nästa tillfälle.

När vi ändå var i pappersbranschen körde vi en vända till tippen också. Sedan blev det lunch och därpå satte jag mig och ordnade fem pärmar med Karstens papper som ska bevaras på AFU. Anneli passade på att lyssna på Sommar sovande i soffan.

UFO-Sveriges kurs för blivande fältundersökare, och för dem som vill gå den ett varv till, blev fullbokad i dag. Nu är det inte en plats över. Det roliga är att vi har 20 nybörjare anmälda den här gången vilket är nytt rekord. Och då ska man vara klar över att även förra året var ett rekordår.

När vår evenemangsansvarige Rickard ringde och berättade detta i dag så ringde jag i min tur till Håkan E för att dra in den annons vi hade planerat att ha i nästa FO-Aktuellt. Vi kan ju inte gärna annonsera om en redan fullbokad kurs. Istället fixade jag ihop en annons om min nya bok så att den som vill kan förbeställa den redan nu. Utkommer den 3 september.

Badminton blev det också och Komethallen har verkligen gjort sitt bästa för att få oss att svettas. Noll ventilation. Så jag och Stefan fick en rejäl genomkörare där jag till slut stod som vinnare efter 15–11, 9–15 och 16–14 där sista set blev en fin upphämtning för min del. Som tack för en bra match lovade Stefan att skänka 100 kronor till AFU 🙂

Hemma blev det grillkväll på verandan med Markus och Anneli. Härligt väder hela dagen och även om det var lite mulet en stund så fick vi 25 grader som mest. Och efter grillningen satte jag mig och lät kameran gå i tio minuter för att göra en liten film inför morgondagens avsnitt av Ufopodden som har Gösta Carlssons observation som tema. Ni kan se Youtubefilmen här ovan.

Framåt kvällen tog jag och Anneli en paus framför en Beckfilm på teven. Lagom komplicerat. I säng redan efter midnatt.

 532 total views