Dagsarkiv: 15 juli 2018

Nya hyllor och riktigt varmt igen


34 grader som mest i dag – i skuggan. Anneli tog vara på värmen och slöade någon timma i solstolen men mesta tiden av dagen var vi aktiva båda två. Men frukost på verandan blev det innan vi tog bilen och körde till Bauhaus för att köpa en ny krok för handdukarna på toaletten/duschen en trappa ner och sedan vidare till Ikea där vi shoppade loss på lite sängkläder och tre nya Billybokhyllor – en 80 gånger 202 och två 40 gånger det samma.

Sängkläderna köpte för att lägga i gästsängen i källaren som nu alltså är en riktigt bra säng att sova i. Bokhyllorna hade jag skapat utrymme för i källaren genom att rensa ut lite mindre viktiga saker till garage och återvinning. Och dit tog vi en tur med en fullpackad bil senare på dagen.

Jag ägnade ett antal timmar åt att bygga hyllor och bära böcker vilket gjorde att det blev tomt på golvet på flera ställen. Men tyvärr inte överallt. I vilket fall står folkloren i en egen hylla nu och mina spionböcker och böckerna jag använde som underlag för kodboken också.

Har också sett till så att min Camille Flammarionsamlingen äntligen står upp i en hylla och inte till hälften består av travade böcker. Plockade också ut alla böcker om fantastiska äventyr utan sf-koppling och samlade dem på ett ställe liksom mina böcker om sagor och sägner.

Det hela blev riktigt bra!

Sedan såg vi på VM-finalen och jag hoppades på Kroatien men efter en otursstart med självmål och tveksam straff i baken var det uppförsbacke och Frankrike vann relativt enkelt med 4–2 till slut. Värdiga världsmästare, inte tal om annat.

Pratade en stund med Andreas Ohlsson som var sugen på ett antal av de böcker om vapen och krig som jag är på väg att sälja till förmån för AFU. 23 stycken blev det till slut efter att jag läst upp alla titlarna i telefon.

Pratade också med Peter på Böckernas hus om att jag kommer dit på tisdag eftersom vi drar till Mariestad och lämnar Markus hemma i morgon. Det blir en liten turné då vi också ska till Örebro och sedan till Hällevadsholm för att träffa Anders Persson. Egentligen skulle Håkan E och Maggan ha åkt med men de hoppade av i sista stund. Trist, det hade varit kul att åka dit tillsammans.

Här fick jag in en ny 80-hylla och två 40-hyllor.

34 grader blev det i dag – i skuggan.

 392 total views