Dagsarkiv: 19 juli 2018

Till Anders och Hasse i Hällevadsholm


Frukost i Örebro och sedan körde vi genom ett mulet Närke och in i Värmland där solen mötte oss. När vi kom ner till Billingsfors tog vi pizzapaus på Kings Pizzeria på Stenebyvägen där vi delade på en John Blund för 90 kronor och samtidigt löste jag och Johan på Rapportcentralen en uforapport som visade sig vara planeten Mars.

Klockan 14 var vi framme hos Anders Persson och Hasse Peterson och kunde avnjuta lite sill och nubbe, besiktiga hus och tomt (där Anders arbetar med att gräva ut ett rum under jord som ska bli biosalong) och prata lite strunt innan vi åkte och badade. Ni kan se Anders i det som ska bli just biosalongen.

Det var inte alldeles lätt att hitta till badplatsen i Södra Bullaren och först körde vi fel innan vi hittade Anders grannar någon kilometer längre bort. Och stranden var liten men härlig och vattnet varmt och skönt. Där stannade vi någon timma innan vi körde in till Hällevadsholm för att gå på en liten loppis där jag hittade några femkronorsböcker. Bland annat ”Spökraketer över Stenköping som jag har förut men köpte igenom för att läsa.

Den boken är den enda romanen där spökraketerna spelar en huvudroll.

Vi passade också på att besöka en häftig fornlämning några minuter längre bort, nämligen Stenehed. Där står en rad bautastenar uppställda som i givakt vid kanten av ett gravfält från 400 till 600 efter Kristus. Fantastiskt vacker plats även om en modern gård trängt sig på en del. Men de nio stenar som fortfarande står där är väl värda ett besök.

Kvällens klo blev grillning på Anders altan där Hasse var en utmärkt grillmästare. Dessutom bjöd han på skumpa och några fina presenter. Stort tack!

Härligt att sitta ute och äta gott med goda vänner i det här härliga vädret.

Anders och jag satte oss och gick igenom hans gamla papper från ufotiden i Göteborg och plockade ut sådant som ska till AFU. En del gamla UFO-Aktuellt men också en del korr och annat knutet till Västar Sveriges UFO-förenings arbete.

Jordgubbar till efterrätt och mera prat innan Anneli hoppade i säng. Vi andra satt upp någon timma till och sa gonatt vid 01.

När vi kom fram var det hästhoppning och en släkting till Hasse var med – och hoppade bäst!

Den härliga stranden när vi till slut hittade den.

Nio stenar står ännu kvar vid Stenehed.

Anders går igenom gamla papper från Västra Sveriges UFO-förening.

Grillmästare Hasse Peterson.

 537 total views,  1 views today