Dagsarkiv: 20 juli 2018

Hemåt via Mariestad


Vaknade till ännu en solskensmorgon och med nyheter om nya skogsbränder. En märklig sommar det här. För även om vi alla önskar oss en fin sommar så har det blivit lite väl mycket av den varan i år. Men på vägen upp till Järfälla fick vi ett par häftiga regnskurar i trakten av Örebro och senare på dagen vräkte det ned även hemma.

Då hade vi samlats till frukost i Anders kök och sedan bar vi ner alla kassar med papper och tidningar som nu ska till AFU. Anders har ju gått igenom sina gamla saker från tiden som ordförande i Västra Sveriges UFO-förening och det mesta tar jag nu med till arkivet.

Innan vi satte kurs mot Mariestad, som var första målet, tog vi och besökte Stenehed ännu en gång eftersom jag ville ha bilder där solen stod lite bättre till. Det tog inte mer än tio minuter och sedan var det raka spåret till Mariestad.

I går hade Markus hört av sig om att det inte längre gick att stänga av slangen som vi vattnar blommor och gräsmatta med. Fattningen som går in i väggen gick inte längre att vrida av ordentligt. Just den har varit ett problem under en längre tid och jag har till och med köpt en ersättare till hela det rör som går från tvättstugan ut genom väggen.

Men nu var det kris och vi bad Markus att tappa upp lite vatten i hinkar och sedan stänga av huvudvattnet när han gick och lade sig. För oss gällde det att hitta reservdelar så att vi kunde få stopp på det hela när vi väl kom hem. Vilket inte var så lätt eftersom såväl Radiator som Hjalmarssons hade sommarstängt.

Men på baksidan till Hjalmarssons råkade jag springa på en kille som pekade mot en dörr som stod på glänt och där det fanns en annan butik. Mannen bakom disken gjorde sitt bästa för att förse mig med rätt saker men eftersom jag inte visste dimensionen på röret så fick vi gissa. Utrustad med ett par olika alternativ som jag skulle kunna plugga röret med fortsatte vi till Raili för lunch.

Nu blev stoppet kort och när kycklingen väl var konsumerad och jag konstaterat att kanalernas placering i teven inte gick att lösa snabbt så åkte vi vidare hemåt.

På vägen upp blev jag kontaktad via mejl av en journalist på Nerikes Allehanda som ville skriva en artikel om ufo och då gärna ville prata med någon i tidningens spridningsområde. Så jag kopplade ihop henne med Anders Berglund som ju bor i Laxå.

När vi kom hem var klockan lite efter 16 och innan vi gjorde något annat gick vi ned i källaren för att undersöka problemet med vattenröret. Det var bara att inse att jag inte kunde laga det på stört utan jag hoppade i bilen och körde till Bauhaus där det var tomt bakom VVS-disken. Efter tjugo minuter hittade jag en anställd men då var jag bara trea i kön och fick vänta ännu en kvart.

Det hela slutade med att när jag väl kom fram fick jag gå ur kön för att ringa Anneli så att hon fick ta ett mått på ett rör som jag inte hade tänkt var särskilt viktigt. Tyvärr blev det lite fel och när jag kom hem var det bara att vända och dra tillbaka till Bauhaus igen. Efter långt över en timma började jag såga bort en del av röret och till sist hade vi lyckats få dit en ändplugg som inte läckte i väntan på att byta ut hela röret ut genom väggen.

Och det öste ned när jag körde tillbaka sista gången. Riktigt ösregn ochd et har vi inte varit bortskämda med i sommar.

Äntligen klara kokade vi spaghetti och åt med ett glas kall mjölk på verandan.

Har satsat en stund på att sortera in bilder från kamera, padda och telefon också men hann inte riktigt klart innan det blev för sent. Tänkte tömma dem innan vi åker till Albanien på måndag.

Avslutade dagen med lite mejlkontakt med några av ”the usual suspects” som ofta skriver en rad och med att hänga tvätt. Inget ovanligt avslut!

Gravfälten i Stenehaga är vackert belägna.

Röret som ställde till det.

 347 total views