Dagsarkiv: 21 juli 2018

18-årig bröllopsdag och skattejobb…


I dag har jag och Anneli varit gifta i 18 år men vi har känt varandra betydligt längre efter att ha träffats på allvar i början av 1980-talet. Men gifte oss det gjorde vi i Paris år 2000. Jag är verkligen lyckligt lottad att få ha Anneli som min livskamrat som har överseende med mina brister och intressen. En stor kram och puss på dig, sötnos!

Dagen blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt eftersom Anneli hittade ett brev från Skatteverket i den ovittjade brevlådan; det måste ha legat där sedan i går. I brevet önskade verket att jag skulle inkomma med i stort sett alla mina kvitton och förklaringar till dem. Sådant har hänt förut och brukar sluta väl – men tar en väldig massa tid.

Så istället för frukost satte jag mig och började leta och skanna, skriva och förklara. Fem timmar senare var jag klar. Jag har visserligen koll på mina kvitton men allt måste ändå plockas fram och räknas om så att det stämmer i slutändan. Inget kul jobb men nu är det gjort och mejlat iväg.

Har också suttit en stund och gått igenom kassarna och en del av bilderna som jag fick med mig från Anders Persson. Sådant som ska till AFU och till UFO-Sveriges tidskriftslager.

Ute har termometern snuddat 30 trots en del moln och åskmuller och faktiskt också lite regn tidigt i morse. Lite mysigt att höra mullret och se de mörka molnen segla runt i spännande formationer när vi åt vår grillade entrecôte med majs och potatis ute på verandan vid 19.30-tiden. Markus var också med och det är han som har tagit den fina bilden på mig och Anneli här ovan.

Sedan satte vi oss i soffan och tittade på ”Vaiana” på Netflix. En riktigt bra animerad film med bra historia och en spännande hjältinna.

Innan kvällen var slut lyckades jag rusa in i en bokhyllekant och slå lilltån gul och blå. Aj, aj, aj! Tur bara att den inte gick av vilket inte hade varit så bra inför resan.

I säng efter midnatt med en god bok.

Markus spanar på de mörka molnen.

Fick fina strumpor med posten i går. Tack till Stefan i Mariestad!

 382 total views