Dagsarkiv: 30 juli 2018

I dag bar det hem via Wien


I dag har vi varit på resande fot i princip hela dagen. Taxi till flygplatsen med samma kille som körde oss från Tirana till Durres. Han ville egentligen ha 25 euro för resan till flyget men vi kom överens om 20 och så får han dricks istället. Taxiförarna i Albanien har det tufft, ungefär som taxiförarna i Sverige. Jobbar sex dagar i veckan och har en vecka semester.

Vi kom till flygplatsen i god tid eftersom vår hyresvärdinna ville kika på lägenheten innan vi checkade ut klockan 11. När vi kom ned hade Fadil, som taxikillen heter, redan hunnit dit och vi kunde packa in våra väskor och ta oss ut till flyget lite tidigare än beräknat.

I dag är det 33 grader här i Tiranaområdet men i morgon ska det bli ännu mer, nämligen 39. Lite väl mycket för vår smak så det var nog läge att lämna nu.

Några som inte lämnar utan kommer är sonen och hans sambo till min tidigare arbetskamrat på Kuriren i Luleå, Elsa. Hon hade bett om lite råd så jag frågade Fadil och kunde skicka henne den info som paret behövde. Dessutom skärmdumpade jag en bild på busstationen i utkanten av Tirana dit de ville ta sig.

Inne på flygplatsen var vi alltså väl tidiga. Så vi köpte ett par böcker, åt en korv och lite annat och satt och väntade tills det var incheckning, vilket var strax efter 13.

Tiranas flygplats är inte stor, bara sju utgångar till flygplanen. Men vi lyckades i alla fall bränna våra sista lek på olja, en flaska Bombay för 22 euro och lite annat smått och gott.

För att ta sig till planet fick vi åka buss en bit och sedan lyfte det hyfsat i tid. Ingen mat ombord men väl vin och öl och lite tilltugg. Läste mest hela vägen så det gick snabbt att komma till Wien.

Här fick vi tömma så mycket vi orkade av colan vi köpt i Tirana för det var givetvis dags för ännu en säkerhetskontroll. Men allt gick rätt snabbt och snart kunde vi gå till taxfreeområdet och botanisera. Köpte lite vin och godis och deodorant till Markus innan vi slog oss ned på Jamie’s Italian för att äta. Pizza för mig, pasta för Niklas och en burgare för Anneli.

Passade på att skicka en grattishälsning i form av en liten video till vännen och ufologen Nigel Watson som satt på en pub utanför Plymouth och hade det trevligt. Kul att vara i kontakt med Nigel igen, han hjälpte ju mig och Carl-Anton när min bil skar på motorvägen för ett par år sedan.

Hjälpte också en kille som skrivit till mig på Messenger och som hade varit i Vuollerim. Nu förstod han att jag skrivit en bok om sekter och dessutom nämnt just Verklighetens center i den. Jag skickade en länk till min blogg om dem och det var han tacksam för.

Har också haft regelbunden kontakt med Markus där hemma. Han hade varit och badat, vilket lät skönt. Ska bli roligt att träffa honom igen.

Det blev många timmars väntan på flygplatsen i Wien för vårt plan går inte förrän 20.20. Läsning, bloggning och lite gående blev det.

Planet visade sig vara lite sent men vi lyfte i alla fall bara en kvart efter utsatt tid med en blodröd sol vid horisonten. Och när vi landade på Arlanda strax efter 23 möttes vi av en lika blodröd måne och lite regn.

Hemresan gick med en förbokad flygtaxi som vi delade med två andra. Något som innebar en omväg över Alvik och att vi kom hem efter midnatt. Den varianten ska vi nog inte göra om. Hemma packade jag upp medan Anneli gick och lade sig, hon ska jobba i morgon. Kom i säng vid 01.30.

För att summera så har det varit en trevlig semester men det ska givetvis bli skönt att komma hem. Som alltid efter en resa. Och ännu är sommarledigheten inte slut.

Bilden ovan visar Niklas på flyget mellan Wien och Stockholm.

Niklas på en av våra två balkonger i lägenheten i Durres.

Här dricks det snabbt innan säkerhetskontrollen.

Middag på Jamie’s på Wiens flygplats.

Glad Anneli i kön till passkontrollen.

 377 total views