månadsarkiv: augusti 2018

Intervjuad för Landet runt och Dufva slutar


Vaknade lite för tidigt men gick i alla fall upp eftersom jag visste att Landet runt skulle ringa vid niotiden. Bara för att kolla att jag var på gång. För någon timma senare blev jag intervjuad av Henrik Kruusval om vad som hade hänt under vår dörrknackning i Björkvik och vad vi hade kommit fram till.

Det har blivit en tradition att jag blir intervjuad av Landet runt en gång om året. Vilket är trevligt. Det är ett bra program med många tittare. Så nu når UFO-Sveriges Björkviksprojekt ut ännu bredare.

På tal om UFO-Sverige så har vi publicerat fem poddar på ufo.se i dag. Passa på att lyssna! Det kommer flera.

Annars har jag återigen ägnat flera timmar åt att skriva min inlaga till Skatteverket. Suck, det tar så mycket av min tid. Tid som jag skulle vilja ägna åt annat.

Hann inte så mycket annat. Jo, jag pratade med Fonus i Falköping om minnesstunden efter Sven Andersson också och beställde färgglada blommor till kyrkan. Sven skrev att han aldrig fick blommor när han levde och att han ville ha det vid sin död. Och färger var något han älskade, så det var ett enkelt beslut när jag beställde buketten. ”Tack för alla möten och samtal”, kommer det att stå på bandet och det blir från mig och hela familjen.

På jobbet tackade vi av Anders Dufva som jobbat här sedan 1982. Alltså ännu en avtackning. Dufva har varit en pärla när det gäller att se till så att våra telefoner funkar och att en massa annan teknik också gör det. Han flyttar norröver, till en liten ort mellan Skellefteå och Piteå, så ett par skidor ingick i de presenter som han fick ta emot.

Mycket att skriva om under arbetskvällen. Bland annat om raëlianernas kontaktman i Sverige Kenny Stolpe som nu är på väg att uteslutas av Miljöpartiet efter att han visat sig stå för ”odemokratiska idéer”.

Själv har jag känt till Kenny Stolpe sedan mitten av 90-talet och sektens mycket märkliga idéer. Kenny själv ville inte tala med mig men vi har messat och mejlat under dagen. Jag skrev en längre artikel om det hela, något som först avslöjades av lokaltidningen TTELA.

Läs gärna artikeln om ni inte tidigare känner till raëlianerna. De tror på lika mycket konstigt som Erich von Däniken.

Mycket annat också alltså. Men jag och Björn hann i alla fall gå till EWOG för att äta lite thaimat.

Skrev också om vattnet i Arvidsjaur som Anneli hörde av sig om. Kommunen hade, av en slump, upptäckt PFAS i vattnet och det är ett problem som fler kommuner har stött på. Men halterna var så höga att man omedelbart gick ut och varnade folk – Drick inte vattnet!

Kvällen rullade på i bra takt. Jag äter fortfarande antibiotika för min rosfeber men örat och kinden ser normala ut igen.

Massor av folk på olika avdelningar ville säga tack och hej till Anders Dufva.

 431 total views,  1 views today