Dagsarkiv: 02 september 2018

Landet runt, äpplen och vinst för Markus


Anneli ställde sig på en pall och plockade en kasse äpplen från ett av våra träd i trädgården. Det fanns massor. Många hade redan trillat ned men det finns en hel del kvar trots det. Och redan på morgonen bakade Anneli en äppelkaka som Markus ska bjuda på när han nu slutar sitt sommarjobb på golfbanan.

Plommonträdet är också knökfullt och Anneli har till och med bjudit in folk att komma och plocka om de vill.

Sedan har vi fixat med tvätten och jag har börjat packa för morgondagens resa till Falköping och Mariestad. Dessutom ägnade jag en liten stund åt Skatteverket och deras papper men nu tar jag tag i det sista på onsdag när jag är ordentligt hemma igen.

Markus var iväg tidigt för att spela klubbmästerskap i puttning på Viksjö GK i dag. Och det blev en tuff tävling där Markus och en av hans kamrater, ”Tanken”, låg lika när tävlingen var över. Efter särspel lyckades Markus vinna och på bilen nedan ser ni honom med priset. Bra jobbat, Markus!

Själv var jag med i Landet runt i kväll och pratade ufo och UFO-Sveriges dörrknackning i Björkvik. Henrik Kruusval intervjuade som vanligt. Ni kan se en skärmdump från inslaget här ovan. Själva inslaget kan ni se här.

Fick rätt många reaktioner på programmet, alla positiva, vilket är trevligt. Och det är konstigt att SVT inte gör mer om ufo med tanke på vilket stort intresse det finns kring ämnet.

Och intresset tar sig många uttryck. Under kvällen fick jag hjälpa en person som messade mig en film att förstå att det föremål han tyckte flög omkring i den i själva verket var en reflex från en gatlampa som han riktat kameran rakt emot. Mycket vanligt.

Kvällen bjöd på en trevlig utflykt till Spice Corner eller Finindiern som vi kallar den. Björn, Adam och jag stegade iväg några hundra meter bort på Fredhäll. Själv tog jag som vanligt Chicken Tikka Masalan som är underbar där. Med vitlöksnan givetvis. Varmt ute så det kändes som sommar igen.

Värmen gjorde förresten att jag och Anneli kunde sitta ute och äta lunchen på verandan tidigare i dag.

Slog en signal till Bevan Berthelsen för att kolla läget. Han mådde helt okej men var trött. Skulle in och operera starren på andra ögat i morgon vilket han såg fram emot.

Fika på slutet av dagen då Simon bjöd på ost, kex och marmelad. Bra slut på skiftet! Sedan tog jag och Niklas taxi hem. För i morgon åker vi till Falköping.

Anneli med en kasse med nyplockade äpplen.

Markus vann klubbmästerskapet i puttning i dag.

331 total views, 2 views today