Dagsarkiv: 03 september 2018

Till Falköping med Niklas


Upp i ottan efter en kort natt och så, efter att ha packat bilen med böcker och annat, körde jag och Niklas till Falköping via måltidsuppehåll på Burger King i Laxå. (Lugn väg ner, lite trafik, pratade med Johan på AFU och Anneli men annars inget som stack ut.)

För i dag har vi ägnat precis hela dagen åt att tömma Sven Anderssons förråd på böcker och papper. Äta hann vi inte eftersom klockan gick och det var massor att ta hand om. Vi går igenom i princip vartenda papper för att sortera ut sådant som Svens syster kan vilja ha, sådant som ska slängas, sådant som kan säljas på Serieslussen i Stockholm, Sådant jag själv vill ha och sådant som ska till Böckernas hus i Tidan.

Men, framför allt, sådant som ska till AFU i Norrköping.

Dessutom dök det upp tre böcker om Kina som vännen Eva nappade på sedan jag skickat henne bilder via Messenger.

Sven var inte enbart en bokmal utan en sparare av allt i pappersväg. Vi har kastat massor och dessutom tagit oss in i ytterligare ett tjugotal attachéväskor som Sven älskade att stoppa böcker och papper i.

En vända till Tidan och Böckernas hus blev det med 30 kassar och där satte vi oss en stund och pratade med Peter innan vi körde tillbaka till Falköping för att fortsätta jobba.

Planen var att hinna till Raili i Mariestad till 22 men det sprack ordentligt så istället för hennes mat hämtade Niklas pizza på en närbelägen pizzeria i Falköping och så åt vi den stående över en bokhylla nere i Svens förråd.

När vi så äntligen blev klara var klockan 23 och då hade vi hunnit en vända upp i Svens lägenhet också där jag hade en del kassar stående sedan senast.

Väl i Mariestad var klockan strax före midnatt och vi provianterade på McD och tog med oss burgarna till Raili där vi också hade en iskall Mariestads stående. Men först bar vi ut ytterligare kassar som jag fick lämna hos Raili senast så nu är bilen knökafull!

En välfylld dag kan man väl säga. Svarade på några mejl och skrev den här bloggen vid köksbordet hemma hos Raili. Vi kom i säng vid 01.

Niklas jobbar på med att sortera papper.

På Böckernas hus fick vi en stunds kartkurs med Peter.

232 total views, no views today