Dagsarkiv: 06 september 2018

Fortsatt jobb med Svens papper


Vaknade före 08 och gick upp snöt mig. Varken första eller sista gången i dag då näsan runnit lite väl mycket. Hade egentligen tänkt ägna förmiddagen åt att fixa de sista detaljerna i min inlaga till Skatteverket men hade ingen klar tanke i hjärnan som var utbytt mot snor.

Så jag satte mig och gick igenom alla teckningar som vi hämtade från Svens förråd och såg till att alla original sparades för sig och alla serier han gjort i särskilda pärmar. En av serierna hette ”dagen jag dog” och visar på Svens fascination av flygning, viktlöshet och ett liv efter detta där man kan få möta sina vänner.

Någon son hade Sven aldrig men väl en bror som man kan se i flera av hans serier. Och det är nog honom som Sven hoppades få möta nu när han tagit steget över till andra sidan.

Känns bra att jag blev klar med allt Svens material, det tog ett antal timmar också i dag.

Pratade en stund med Anders på AFU också. Det är ju så att AFU kommer att sälja min senaste bok så det gäller för mig att ned den dit. Kanske blir det på onsdag. Hoppas det.

Anneli fick åka och handla själv i dag, jag hade inte orken att hänga med. Istället satte jag mig och sorterade bilder från mobilen så att de kom in i märkta mappar på mina externa hårddiskar. Nu går de att hitta om jag skulle vilja ha tag på någon.

I Svens samling fanns också ett antal Tintin-album från 1970-talet och flera av dem saknade jag faktiskt. Om ni tar en titt under ”Samlingar” på den här blogg sidan så kan ni se att listan har vuxit något.

Har börjat få in de första artiklarna till nästa UFP-Aktuellt i dag också. Nu gäller det bara att jag själv börjar skriva det jag ska också.

Kvällsmaten intogs tillsammans med Anneli framför ett avsnitt ”The Crown”. Vi gillar serien och ser fram mot nästa avsnitt som lär dröja tills nästa vecka eftersom jag börjar jobba i morgon igen.

Avslutade kvällen med att dricka Pucko och vatten för att kompensera för allt som runnit ut genom näsan i dag medan jag satt och skrev inlagan till Skatteverket. Känner mig rätt klar nu. Saknar bara en genomläsning och en koll av alla hänvisningar och bilagor.

Hjälpte förresten en kille som ville ha ett kortfilmsmanus genomläst också. Handlade om en tidsresenär och var inte alls dumt.

Och så testade jag lite gamla byxor som faktiskt passade fortfarande eftersom Anneli ville ge dem till en insamling. Behöll ett par för säkerhets skull.

248 total views, 1 views today