Dagsarkiv: 07 september 2018

Kaviarkatastrof

Snuvig natt. Så snuvig och lite hostig att Anneli i ett tidigt skede flyttade in till Niklas rum. Klokt. Själv sov jag ut och stannade i sängen och tittade på en film om ”Mission Control” och de ingenjörer som jobbade där under det amerikanska rymdprogrammets första tio år.

Filmen var riktigt bra och jag tittade på den på Youtube i en timma och tjugofem minuter. Då det var några minuter kvar stängde tuben av filmen och ville att jag skulle ta ett premiumabonnemang eller testa en månad gratis. Men eftersom jag inte ville varken det ena eller det andra så slutade jag titta. Visste ju ändå hur det skulle sluta.

Rätt trött efter nattens oroliga sömn satte jag mig i köket för att äta sen frukost med en Allers från 1923 som läslektyr och mobilen i handen. En rund pärlanmacka med kaviar låg till höger.

Det var då det hände det som inte skulle hända. Jag lade ned telefonen utan att titta mig för och lyckades träffa precis mitt i mackan. Smack! Där satt luren som gjuten i ett hav av kaviar…

Det blev sanering och påfyllning av kaviar på mackan. Skulle ha tagit en bild av det hela om det inte varit kameran själv som varit inblandad.

Höll mig borta från datorn och gjorde bara lite enklare saker för att spara på krutet och orka gå och jobba.

Och jobb blev det och efter hand frisknade jag till. Lyssnade på ett timslångt tal av Barack Obama där han kritiseradeTrump (tack!) och det är inte utan att man saknar en politiker som kan tala och inte bara domdera och hetsa.

Skrev också en blogg om konspirationsteoretikern och spridaren av hat och lögner, Alex Jones. Ofattbart att han fått hålla på så länge som han har fått göra utan att någon av de stora stoppat honom. Men nu stängs han av från Twitter och tidigare har Facebook och Youtube stängt av honom och hans sajt.

Ett av de värsta påståendena, lögnerna, är att massakern på Sandy Hook-skolan aldrig har ägt rum. Att allt bara är ett påhitt av de amerikanska myndigheterna. Denna lögn, som Alex Jones förklätt till ett namn, ”false flag”-operation, för att det ska låta mera verkligt, har inte bara åsamkat de döda barnens föräldrar stort lidande utan också gjort att många av Jons följare förföljt de överlevande med anklagelser.

Tog en paus på Lilla Asien som var fullt med skränande ungdomar som drack öl. Jag satte mig längst bort som vanligt och åt min middag, i dag biff med lök minus purjo.

I slutet av dagen drogs jag in i SVT:s slutdebatt för att ringa in en del kommentarer. Annars höll jag mig mest till amerikansk politik i vanlig ordning.

Åkte hem med Peter som är intresserad av historia. Alltid kul att prata bort en stund med honom. Och så köpte han en bok om romarriket av mig.

225 total views, no views today