Dagsarkiv: 08 september 2018

Valdagen närmar sig


Artikeln här ovan hittade jag i Sven Anderssons samlingar när jag gick igenom det sista i går. Göteborg-Posten från den 20 september 1976 då Sverige fick en borgerlig regering efter 44 år av S-styre. Vad som händer i morgon är betydligt svårare att förutse. För det blir ett jämnt val där regeringskonstellationen inte kommer att utkristallisera sig förrän kanske någon gång i nästa vecka.

Spännande. Och glöm inte att gå och rösta så att utslaget blir så representativt som möjligt.

Annars försökte jag fortsätta på den inslagna vägen och sova så länge jag kunde för att bli kvitt min förkylning. Mornarna är värst med en del saker som far runt i halsen. Men väl uppe blev det lunch med familjen – inomhus. Men vi kunde lika gärna ha suttit ute då det var 23 grader varmt.

Pratade en stund med Anders på AFU om möjligheterna att skaffa ytterligare en lokal och han lovade att titta på en som finns inom gångavstånd från övriga. Kanske kan det gå att lösa frågan ekonomiskt. Själv har jag en idé som jag tänker ta upp på nästa styrelsemöte i UFO-Sverige.

På jobbet cirklar det mesta kring valet just nu. Hade ett möte med Anna K om hur mitt och andras arbete ska gå till under valkvällen. Jag och en kollega, Alexandra, ska ansvara för själva lajvandet, precis som jag ville ha det. Det räcker utmärkt med två personer som har det ansvaret för att inte krångla till det för mycket.

Sammanlagt kommer DN att ha en lång rad reportrar och chefer på plats i morgon så jag tror att allt kommer att ge läsarna bra och snabb information.

Mycket val att skriva om under dagen alltså.

Som tur var blev det en lugn dag, pizza på Barca hanns också med, vilket var bra eftersom vi hade mycket att planera.

Hostar fortfarande lite men mår bra.

Hemresan blev lätt problematisk.Först kom inte min beställda taxi och när jag efter en kvarts väntande, då alla andra omkring mig hade fått sina, ringde Taxi Stockholm fick jag veta att någon annan hade snott min bil. Suck! Så jag fick en ny som i och för sig kom på tre minuter.

Hemma upptäckte jag att jag glömt nycklarna på jobbet och fick ringa in och väcka Markus (som för en gång skull låg och sov) och så kom jag in till slut. Hade en del att fixa med innan det blev sängen vid 02.45.

178 total views, 1 views today