Dagsarkiv: 18 september 2018

UFO-Aktuellt och lite England


Satte mig och gjorde klart de första två sidorna till nästa UFO-Aktuellt på förmiddagen. Det blev Göran Norléns Presspegeln som nu ligger där den ska med en bild dessutom. Men mycket jobb återstår och jag väntar på rätt mycket material från andra skribenter – inklusive mig själv! Skannade in ett par bilder till två recensioner jag har skrivit också. Bra att få sådana där småsaker gjorda.

Slog också en signal till Victor Goddard i västra England som är en av dem som jag hoppas att vi ska kunna träffa när vi åker över i oktober. Hade visserligen skrivit ett brev till honom för en månad sedan men eftersom folk ofta har svårt för att svara så ringde jag. Victor Goddard visade sig vara trevlig att prata med och jag vill väldigt gärna träffa honom, inte minst för att han ger ut tidskriften Amskaya som handlar om ufo.

Ser att min nya bok fortsätter att sälja på nätet, vilket är roligt. Några av dem är mina gamla vänner, andra är UFO-Sverige-medlemmar och ytterligare andra är helt okända på nätet. En av mina läsare skrev en kort och vänlig ”recension” som gjorde mig väldigt glad: ”Tack för en suveränt skriven bok.”

Så bra är den kanske inte men det viktiga är trots allt att de som läser den gillar innehållet.

I dag fick jag också ett samtal från en advokat som jag sökt i samband med en persons död. Personen ifråga hade ett intresse för kodknäckning och kanske hade han också ett bibliotek med böcker i ämnet. Jag vet faktiskt inte. Så jag tyckte det var bäst att gör mig hörd ifall att. Nu hade advokaten inte varit inne i lägenheten ännu men hon lovade att höra av sig till mig.

Bra var att hon, liksom jag och Carl-Anton, hade besökt Bletchley Park, andra världskrigets brittiska nav för knäckandet av Enigmakoden som jag beskrev i min bok om koder. Bra att ha den kopplingen mellan oss.

På jobbet var det en rätt vanlig kväll. Mycket att skriva men inget stort.

Gick till Lilla Asien för att äta friterade räkor i kväll och på vägen passerade jag en del av DN:s uteplatser som är fint upplyst med kulörta lyktor. Ni kan se dem ovan här. Och faktum var att det var så pass varmt ute när jag väl kmom iväg för att äta en bra stund efter 19 att det satt ett antal gäster ute och åt när jag kom till restaurangen.

När arbetsdagen tog slut vid 01 åkte jag hem med Johan.

312 total views, 1 views today