Dagsarkiv: 01 oktober 2018

Till Tyskland via Danmark


I dag bar det av mot Tyskland via ett stopp på Burger King utanför Värnamo, där jag löste av Anneli som hade börjat vid ratten, och Öresundsbron ned till Rødby och så färjan till Puttgarden för vidare färd via ett otal vägarbeten runt Hamburg och till Vechta där vi bor i natt.

1.100 kilometer blev det genom lite duggregn men i övrigt bra väder.

Jag har ju gjort den här resan några gånger men för Anneli är det första gången som hon tar sig till England i bil på det här sättet. Och det var skönt att hon kunde börja med att köra de första fyra timmarna eftersom jag jobbade i går och natten blev lite väl kort. Då fick jag också chansen att sköta lite mejl och Facebook.

Färden ner genom Sverige och Danmark är inte mycket att orda om men allt gick bra och vi hann fram till en tidigare färja vilket alltid är bra i slutet av dagen.

Puttgardenfärjan tar bara 45 minuter men där hann vi ta var sin räkmacka och gå en sväng på taxfreen för att köpa en Bailey’s som traditionen numera bjuder eftersom Carl-Anton infört den. Slog också till på en stor kaka Marabou. Det är ju ändå utlandsresa så jag får äta godis.

Rätt mycket trafik på Autobahn och rätt många som kör väldigt fort. Men jag har kört här många gånger nu och har bra koll i backspegeln. När vi kom fram till Vechta var klockan några minuter efter 20 och det hade varit mörkt i en timma. Checkade in och beställde frukost till i morgon för sammanlagt 91 euro.

Och vi bor på samma hotell, Am Neuen Markt, som jag och Carl-Anton gjorde senast.

Portieren tipsade oss om en restaurang ett par kvarter bort men när vi kom dit visade det sig att köket hade stängt. Så vi vandrade vidare till en pizzeria där killen bakom disken insåg att vi behövde något bättre och skickade oss vidare till Krögers Kleine Schwester på Markt 4 som låg nästan vägg i v’gg.

När vi slog oss ned för var sin jägarschnitzel var klockan 21 och den smakade verkligen bra. Till den drack jag en mörk Löwenbräu medan Anneli tog en weissbier på fat.

Restaurangen var trevlig och till skillnad på den jag åt på senast här i Vechta tog de kontokort. Men vi betalade med euro i alla fall!

På vägen ned har jag haft kontakt med Jim i To the Stars… och med några av dem jag och Anneli ska träffa i England. Fick också ett tips från vännen Isaac Koi om en ufointresserad man norr om Manchester som jag tänker ringa men som jag knappast tror att vi hinner träffa den här gången. Lite långt bort.

I morgon får vi sova ut till 8 och har bara 360 kilometer framför oss till färjan i Nederländerna. En lindrig etapp.På vägen över till Harwich äter vi och när vi kommer iland är det bara att köra ned till London och Bob Rickard där vi ska bo.

En lång dag blev det och det var skönt att krypa ned i hotellsängen. Kommer att sova gott!

Inte så glad men nöjd (och lite trött i skallen). Fast jag var glad!

Schnitzeln var alldeles utmärkt.

Anneli och jag utanför restaurangen i Vechta.

228 total views, no views today