Dagsarkiv: 04 oktober 2018

Möte med Jan Delgado, Busty och Jim Goddard


En bra start på dagen på The Cricketers inn i form av en full English breakfast. Serverad till oss i pubens matsal 07.30 efter en bra natt på det fina rummet. Korvar, skinka och annat godis innan vi checkade ut och åkte bara 30 minuter längre norr ut till Jan Delgado, dotter till cirkelundersökaren Pat Delgado som jag tyvärr aldrig hann träffa utan enbar intervjuade på telefon för min bok om cirklar.

Det har tagit mig några år att få kontakt med Jan som varit tveksam till att skiljas från sin pappas arkiv. Men nu, det år som Pat skulle ha fyllt 100, hade hon bestämt sig för att ses. Och mötet blev verkligen bra trots att vi kom två timmar för tidigt. Jag var rätt säker på att jag hade mejlat om detta men när vi ringde på 08.45 hade hon ännu inte tagit på sig.

Vi stannade en timma och det räckte för att vi skulle få bra kontakt och Jan sa att hon nu hade bestämt sig för att överlåta hela sin pappas arkiv till AFU. Något som kommer att hända under nästa år.

När vi skildes åt bestämde vi att ses igen under nästa år och då skulle hon ha gått igenom fem eller sex stora säckar med pappans efterlämnade material.

Nästa stopp var Andover och Busty Taylor som nu fick tillbaka sina flygbilder på cirklar från 2001–2003 och en hårddisk med dem på. Sedan gav jag Busty instruktioner om hur han kan hjälpa oss att identifiera bilderna och skriva in uppgifterna i ett Excelprogram.

Busty är en gammal vän som har tagit fantastiska flygbilder på cirklar och med oss tillbaka till Sverige fick vi en ny låda med bilder från 1997–1999 som AFU ska skanna.

Eftersom vi hade ett välfyllt program i dag körde vi sedan vidare till lilla Puriton söder om Bristol för att träffa Jimmy Goddard och hans fru Doris (som är präst i den lokala kyrkan) för att jag skulle få en chans att berätta om AFU. Paret hade två överviktiga och rät trötta beaglar som hade hårat ned hela huset och som gärna låg där jag skulle sitta.

Jimmy var en trevlig och lågmäld man som fortfarande är redaktör för tidskrifterna Amskaya och Touchstone som vi fick låna var sin fullständig uppsättning av för att skanna. Jag fick också låna med mig en uppsättning äldre ufoklipp.

Innan vi skildes bestämde vi att träffas nästa år och titta den lokal där han har mer av sitt arkiv men som ni kan se av bilden ovan så finns det en del även det här huset.

För första gången på många år kunde jag sedan köra de 170 kilometerna till Valentines och Damiens hus i Benson i dagsljus. Vi körde M5 upp till Bristol och sedan M4 till Swindon och därefter många småvägar upp till Benson. Eftersom vi var där 20 minuter före utsatt tid körde jag in till ”centrum” för att handla ale bara för att få veta att butiken hade slagit igen!

Ett hårt slag eftersom det var en mycket bra ölbutik som jag och andra som rest med mig kunnat hitta många roliga sorter i. Så det var bara att bita i det sura äpplet och hoppa ölköpet och köra raka vägen till Valentines hus där vi inväntade att hon hon skulle komma efter att ha plockat upp de tre barnen från skolan.

Huset är ett renoveringsobjekt av det större slaget och kommer säkert att ta några år till. Men en del positiva hade hänt sedan sist som att hallen var helt klar liksom rummet närmast ytterdörren och den nya trappan upp. Köket var som ett bombnedslag eftersom en hel vägg och en trappa plus en massa skåp försvunnit i väntan på nytt golv och helt ny inredning.

Valentine serverade oss öl och vin och sedan gick vi på husesyn.

När Damien kom hem satte vi oss och pratade i storarummet (ännu inte klart) och eftersom en stund kom äldsta barnet, Tosh, in och intervjuade oss för ett skolprojekt om att starta en restaurang i Wallingford. Lite kul!

Sedan åt och pratade vi i många timmar. Massor att uppdatera för båda paren. Men redan 23 var vi på väg i säng eftersom det varit en lång dag.

Jag har också skött en hel del ufopost via mejlen under kvällen, bland annat med Steven Gerrard, Isaac Koi och Weine på SMHI.

Anneli vid frukostbordet.

Ni som har kört bil i England känner igen det här.

Första mötet blev med Jan Delgado.

Busty Taylor och undertecknad.

Och så har vi passerat Stonehenge längs A303.

Valentines nya kök växer fram.

Valentine vet vad en kille på rulle vill ha.

Damiens rum på väg att bli klart men först ska musikinstrumenten bort.

Jag, Anneli, Valentine och Damien i deras nya hall.

239 total views, 1 views today