Dagsarkiv: 05 oktober 2018

Via London till Derby och Sheffield


Startade dagen med frukost hemma hos Valentine, vilket blev en spartansk macka och ett glas mjölk i mitt fall, och vid 8 sa vi hej till familjen och styrde norr ut från Benson mot London och Bob Rickard. Mulet mest hela vägen men inte så farligt med trafik. Framme packade vi ur bilen och stuvade ned vad vi hittills samlat i källaren.

Vi tog en paus på 45 minuter, en dusch och en macka och sedan iväg till Deana Fowler i Derby som visade oss på ett rum på andra våningen där hennes mans arkiv fanns. Omar gick bort för något år sedan och som tur var hade vi en hel del kontakt, så mycket att änkan visste att vi fanns. Det satt några små prydliga lappar med ”Clas” på lådorna.

Nu kunde vi hämta den första dryga halvan av hans saker. Nästa del kommer vi att få nästa år. Att vi inte fick allt berodde på en vattenläcka (som inte drabbade arkivet) och att Deana brutit armen och inte hunnit gå igenom allt för att se att det inte fanns några personliga papper kvar.

Sedan fortsatte färden till Sheffield och David Clarke och Carolyn, där vi ska bo i natt. De har flyttat in i ett nytt hus och vi lyckades hitta en p-plats alldeles utanför deras dörr på en annars rätt välfylld gata. Roligt att ses igen, det var några år sedan, så det blev många glada minnen och en hel del nyheter att förmedla.

De båda tog med mig och Anneli till en trevlig restaurang, Kashmiri Aroma, som serverade mycket bra lammcurry och dessutom en fräsch sorbet till efterrätt. Ute regnade det för första gången på resan.

Mätta och nöjda gick vi vidare till Guzzle Micropub några kvarter längre bort. Då hade det börjat regna ännu mer och vi tröstade oss med en pint och en massa prat. Till vår stora förvåning sa en man vid bordet intill oss ”hej då” när han gick och när vi frågade så visade det sig att han rest mycket till Sverige och älskade vårt land. Inte alla som gör det nuförtiden.

Tillbaka hemma gick Anneli och Carolyn och lade sig medan jag och David satt kvar och pratade. David är en fantastisk källa till information. David har jobbat hårt med att se till att få det brittiska försvarets material offentliggjort och har skrivit en rad böcker i ämnet. Många ser honom som en hårdnackad skeptiker men i själva verket följer han bara de fakta han får fram och är öppen och nyfiken.

Intill oss på golvet stod två fullmatade större bärkassar med mängder av uforapporter från UFOIN som jag nu lånar med tillbaka till AFU för att de ska skannas. Själv kunde jag överlämna en kasse med ufoböcker som nu kommer att bli en del av Sheffield Universitys samling folklore.

Efter 01 gick jag upp för de två smala och branta trapporna till det rum på tredje våningen som Anneli och jag fått för oss själva. Det var inte svårt att somna när jag väl släckte lampan.

Deana Fowler med sin avlidne makes material.

En bra ölbutik i Sheffield.

Trevligt besök med David och Carolyn Kashmiri Aroma.

Guzzle Micropub hade fina öl.

160 total views, 1 views today