Dagsarkiv: 01 november 2018

Om den extra månen i P4 Extra


På bilden ovan försöker jag belysa månen med en ficklampa i ett försök att illustrera hur den planerade kinesiska satelliten som ska placeras över mångmiljonstaden Chengdu ska se ut. Mest på skoj men också för att jag ville ha en bild att lägga ut på Facebook inför mitt korta radioprat i ärendet i P4 Extra i dag.

Det var första gången som jag fick prata med programmets nya programledare Titti Schultz och hon verkade bara bra. Jag har ju varit en återkommande gäst i P4 Extra under många år och gjorde många kul inslag tillsammans med Lotta Bromé. Saknar henne.

Har också spelat badminton mot/med Stefan i dag men det var nära att vi inte hade fått någon bana. Vi hade båda glömt att det var höstlov och Komethallen kryllade av miniorer. Men vi hade tur och fick plats. Själv inledde jag mycket bra (Stefan sämre) och jag vann enkelt med 15–4. Men sedan blev det tyngre med förluster 10–15 och 13–15. Men överlag rätt okej i alla fall.

På vägen hem plockade jag upp var sin kebabrulle och sedan satte jag mig tillsammans med Niklas och Markus och tittade på ett avsnitt ”Simpson’s”.

Men mesta delen av dagen har jag tagit tag i brevsvarandet. Det har blivit en del som blivit liggande i veckor utan att få svar. Nu ändrade jag på den saken. Passade också på att stöta på en dam som lovat skänka en liten peng till AFU men som ännu inte gjort det. Varje krona är ju viktig så jag drar mig inte för att påminna.

När det gäller AFU så fick jag i dag klartecken från Rick Hilberg utanför Cleveland att gå ut med hans namn och skriva att han bestämt sig för att donera sitt stora arkiv som spänner över 50 år till AFU. Det är en fantastisk gåva som vi kommer att få inom de närmaste två, tre åren. Rick vill först göra klart ett projekt som han arbetar med innan han skiljs från sina papper. Vi är verkligen tacksamma för att Rick vill ta det här steget. Att bevara hans arkiv är helt i linje med det AFU har som mål.

Tog också tag i cirkelundersökaren och ufologen Paul Vigays pärmar och papper. Det mesta hade jag redan fixat men nu såg jag till att alla fick en lapp på ryggen som säger vem de kommer ifrån och vad de innehåller.

En hel del papper satt felsorterade så dessa fick jag flytta på. Nu är de helt klara att ta ned till AFU.

Då Anneli kom hem från ännu en dag i Miljödomstolen satte vi oss med Niklas och diskuterade banker och lån en stund. Niklas försöker ju hitta ett eget boende och vägen dit är allt annat än lätt. Som tur är har han fast jobb vilket underlättar.

Sedan lagade jag och Anneli mat tillsammans på ett kycklingrecept vi fick av Valentine när vi träffade henne och hennes familj i England i oktober. Till det en god tysk öl.

Framåt kvällen fortsatte jag att svara på brev men skrev också en recension på Inger Waerns nya bok ”Änglabreven”. Den ska gå i nästa UFO-Aktuellt men är även tänkt för min blogg på DN.se. Efter midnatt plitade jag vidare på ett par föredrag som jag ska hålla i slutet av månaden, ett i Piteå och ett i Linköping.

Och som vanligt blev det lite Facebooksdiskussion framåt sena kvällen.

Och tänk att det har blivit november. Också det här året är på väg att ta slut.

Paul Vigays material är nu insorterat i pärmar.

Kvällsmaten och kvällsölen.

 354 total views,  1 views today