Dagsarkiv: 08 november 2018

Semic, Radio Skaraborg och Uppsala


I dag var det dags för höstens traditionella möte med Måns Gahrton och Andreas Nyberg på Semic. Då blir det lunch och så prat om nya bokprojekt. Vi möttes på Semic i Sundbyberg där Måns först var upptagen med en anställningsintervju så jag och Andreas satte oss och pratade lite om den nya Palmeboken, den som bygger på Stieg Larssons arkiv. Och vi kunde konstatera att ingen längre pratar om Filters ”avslöjande” som de slog på stora trumman för tidigare i år. Skulle man tro Filter så är var fallet löst och innan årets slut skulle även polisen komma fram till detta.

Så blev det inte och det är bara att konstatera att Palmemordet fortfarande engagerar men inte är närmare sin lösning än 1986.

När vi satt där ringde Radio Skaraborg och tjugo minuter senare var jag i direktsändning för att prata om Oumuamua igen. Alltid trevligt att konstatera att man fortfarande är ”profet” i sin egen stad – för Radio Skaraborg är noga med att påpeka att jag kommer från Mariestad, även om de sänder från Skövde.

Innan vi vandrade iväg till restaurangen plockade jag upp ett exemplar av Aftonbladet från i går och kunde konstatera att jag var med även där i samma ärende och att jag titulerades som ordförande för Archives for the unexplained ”världen största ufo-arkiv”. Trevligt!

Pratade också med ett ”gammal ufoobservatör”, Jarmo, som ringde och undrade om jag kunde kolla en sten som han hade hemma och som han trodde kunde komma från rymden. Jag berättade de dåliga oddsen för detta men vi kom i alla fall överens om att han skulle skicka mig en bild av stenen när han fick möjligt.

Samtalet med Måns och Andreas fördes över var sin smarrig pannbiff med mos och smörgåsgurka. Dessutom fick vi pannkakor med sylt och grädde till förrätt. En bra start på ett bra samtal. Exakt vad vi pratade om får jag återkomma till om det blir så att vi kommer fram till att gå vidare med min idé.

Klara med vårt möte tog jag bilen till Uppsala och Thomas Andersson och hans antikvariat på Övre Slottsgatan för att sälja några kassar böcker till AFU:s fromma. Att sälja böcker till Thomas är en process eftersom han är pratglad så där blev jag kvar i tre timmar, pratande och lyssnande och till sist också av med några av kassarna som han var villig att köpa. Resten fick åka med hem igen för att istället erbjudas Böckernas hus.

Lugn kväll hemma med lite mejlande med Sveriges Radio om deras ufopodd och science fiction-antikvariatet som jag ska till i morgon för att sälja böcker till AFU:s fromma. Dessutom läste jag ett sex sidor långt brev från en man som läst några av mina böcker och skrivit till mig för att berätta om ett skrämmande möte med en varelse som såg ut som en blandning mellan ett djur och en människa. Själv tippar han på att det var en människa utklädd i en dräkt men beskrivningen ger inte riktigt de vibbarna.

Tyvärr är mannen anonym och allt jag vet är i vilket samhälle han bor.

Avslutade kvällen med ”Vår tid är nu” tillsammans med Anneli och sedan jobbade jag en stund med mitt föredrag som jag ska hålla i Linköping.

En bit från Aftonbladets artikel.

Kan inte undanhålla er den här bilden ur häftet ”Illustrationsalbum från Europas hufvudstäder m. m.” som tyvärr saknar tryckår men som borde vara från slutet av 1800-talet. Bildtexten lyder: ”Vedtransport i Vogeserne (Tyskland).” Ser livsfarligt ut. Observera korset under bron.

 377 total views