Dagsarkiv: 12 november 2018

Intervjuad i kompakt mörker


I dag fick jag uppleva hur det är att vara blind då jag under 90 minuter blev intervjuad av journalisten Anna Bergholtz för hennes podd ”I mörkret med…”. Anna jobbade tidigare på ”Morgonpasset i P3” men gör nu denna satsning i samarbete med ägaren till Svartklubben Ulf Nordquist, Sveriges enda helt mörklagda restaurang. Ni kan se oss alla tre på bilden ovan.

Anna, som är blind, och Ulf mötte mig i hallen till klubben (som ligger på Södermannagatan 27) en kvart innan inspelningen skulle börja, sedan gick Anna själv in och tio minuter senare lotsade Ulf in mig i mörkret. Det var verkligen kolsvart vilket var en lite ovan situation. Men samtidigt skänkte det ett lugn över samtalet och de 90 minuterna blev mycket positiva.

Anna ställde bra frågor och var nyfiken och vänlig. Hon bjöd på bubbelvatten och kakor som jag fick försöka identifiera. Dessutom fick jag en liten gåva i handen i slutet av programmet. Jag gissade att det var ett av de fordon som var med i tävlingen i Star Wars Episode 1. Men, men det var ett litet rymdskepp från Transformers. Inte lätt att gissa bara genom att känna.

Frågorna rörde mitt ufointresse och arbete inom UFO-Sverige och jag fick god tid på mig att utveckla mina svar. Vid två tillfällen under inspelningen (som ska kortas till60 minuter innan den sänds) spelade Ulf Nordquist gitarr och sjöng som ett slags pausmusik.

När allt var klart lotsade jag ut igen och vi ställde upp oss för fotografering. Då var kockan 14.30 och jag fick hasta iväg till jobbet. Inte lätt att hålla koll på tiden när det inte går att se vad klockan är.

Passade också på att ringa Inga-Lill Wallin som fyller 81 i dag. Det mesta verkade bra med henne vilket var skönt att höra. Inga-Lill gjorde UFO-Sverige stora tjänster under 90-talet och skrev då också den definitiva boken om Marteboljuset på Gotland som hon lagt ned hundratals timmar på att undersöka på plats.

Pratade också med Anders på AFU och Carl-Anton i Nyköping nu tror vi att vi kan ha hittat ett datum för årsmöte för stiftelsen. Och så kunde jag ringa Håkan Ekstrand och berätta att våra norska ufovänner nu blivit klara med sin del av UFO-Aktuellt – så nu kan vi äntligen skicka tidningen till tryckeriet!

På jobbet skrev jag en blogg om en observation av ett lysande föremål över Irland som flera piloter gjorde i fredags. Sannolikt en ljusstark bolid men historien har valsat runt och blev under dagen mest läst artikel på BBC. Ufo är hett. När någon skriver så läser många.

Mat blev det på Lilla Asien som bjöd mig på efterrätt i min ensamhet. Annars en lugn kväll.

Hemma mötte jag Niklas som var ute och gick för att känna sig lite bättre i ryggen som han har lite problem med. det regnade lätt. Inne låg Markus och hostade så jag gav honom lite hostmedicin. Frågan är om han kan gå till skolan i morgon.

Själv hade jag lite att fixa med innan det blev sängen framåt 02.30.

 473 total views