Dagsarkiv: 13 november 2018

Möt med astronautchefen och SR


I dag träffade jag Christer Fuglesang och Europeiska rymdstyrelsens chef för bemannade färder och robotsonder, David Parker, på Rymdstyrelsen i Solna. Christer var där för att delta i ett seminarium som hölls av bland andra David Parker medan jag var där för att träffa Parker.

Det blev ett bra samtal under den timma jag fick på tu man hand med Parker som visade sig vara en trevlig och kunnig person. Vi pratade om planerna på att resa tillbaka till månen och sedan vidare till Mars. Men också hur viktigt det är att vi fortsätter utforska rymden.

När det gällde Apolloprogrammet och resorna till månen och det faktum att vi snart ska tillbaka dit så förklarade David Parker den saken med:

– Apollos besök på månen var som att besöka ett jättelikt museum och bara ta med sig några stenar från museets butik.

Det finns alltså mycket kvar att upptäcka där.

Innan jag tog mig till Solna mellanlandade jag på DN, före jobbet, för att träffa Mathilda von Essen och Astrid Mohlin från Sveriges Radio som inlett arbetet på nästa säsongs Ufopodden i P3. De arbetar på ett avsnitt med ett ufofall som jag själv varit mycket inblandad i. Utan att avslöja för mycket så inträffade händelsen i Värmland i slutet av 90-talet och det fanns många vittnen iblandade.

Någon ”riktig” lunch blev det inte men väl en hel special med gurkmajonnäs utanför DN.

Väl tillbaka på jobbet var klockan 16 och det var bara att ge sig i kast med det vanliga nyhetsflödet. En del Trump i dag faktiskt!

Hann i alla fall ned på La Barca och fick mig en entrecôte med cola. Gott.

Fick ett spännande samtal från ett reklamföretag som ville att jag skulle vara med i en reklamfilm om en produkt som ska återlanseras på marknaden. Inte varje dag man får ett sådant samtal. Bad att få tänka på det och kolla med min arbetsgivare men det är nog lite tveksamt om det funkar för en journalist att ställa upp i ett sådant kommersiellt sammanhang.

Pratade också med Anders Berglund som fått veta att Paul Hellberg i den numera nedlagda föreningen UFO-Luftrumsbevakning gick bort i somras. Anders har sökt kontakt med släktingar för att se om det kan finnas något kvar som AFU skulle kunna ta hand om.

Jag vet från samtal med Boris Jungkvist att Paul hade en hög med rapporter och när jag talade med Paul för ett antal år sedan sa han att det var så rörigt att han inte var säker på vad som fanns sparat. Vi får väl se vart Anders sökande leder honom.

Så har dagen sett ut. Väl hemma låg Markus och Anneli och sov medan Niklas stod och tog en macka. Jag hade lite att jobba med fram till 02.30 då det var dags att törna in.

Mathilda von Essen och Astrid Mohlin från Sveriges Radio intervjuade mig i dag.

 851 total views,  4 views today