Dagsarkiv: 21 november 2018

Venus och strålkastare


Det är bara att inse att UFO-Sverige behövs. Vi kanske inte löser ufogåtan men vi löser i alla fall det som många ser fel på på himlen. I dag syntes en märklig lysande ”farkost” över Stockholm men den kunde vi snart berätta för de som sett den att den var resultatet av en strålkastare på marken. Vår utredare Anneli Sarre kunde själv filma den och så kunde jag publicera den på Facebook.

Lite senare läste jag ett annat Facebookinlägg från en dam i Karlstad som hade fotograferat ett par mystiska lysande punkter på himlen, en av dem så ljusstark att hon tittade på den under en timmas tid. Hon filmade och fotograferade också.

På bilderna syns ett par föremål (ibland) ett föremål som verkar uppträda i olika former (ibland). Jag fick tipset om Facebookinlägget från en av våra fältundersökare, Christer Teike, och ringde upp damen. Efter en stunds prat visade det sig att hon fotograferat rakt mot den plats på himlen där Venus befann sig i morse vid just den tiden. Och intill Venus fanns det ljusstarka stjärnan Spica.

Nu är det svårt att hålla en kamera stilla när man plåtar himlen och exponeringstiden gärna far iväg. Damen hade gjort sitt bästa men när hon zoomade in till maxgränsen så gick det givetvis inte. Detta gjorde att hennes ofrivilliga handrörelser gav Venus olika former, ibland som ett V, ibland som en cigarr.

Damen blev i alla fall glad över att få en förklaring.

Innan jag drog till jobbet fortsatte jag att kopiera över filer till nya NAS-enheten, tog hand om tvätt och svarade på mejl. Ännu en fråga från en brittisk ufolog som jag lovat att hjälpa med lite material.

En lagom kväll på jobbet, mycket att skriva men inget stort. Hann med en Pljeskavica på La Barca, i dag med pommes istället för potatis. Men det blir nog potatis hädanefter. Funkar bättre.

Min nya busskamrat är journalisten Niklas Lindhs ”Sånt som inte kan berättas” som är en bok med många ”övernaturligheter” och märkliga händelser som författaren mött genom livet. Ska bli kul att läsa den till slut!

Här är fler bilder från damen i Karlstad. Här kan man se hur samma föremål (Venus) blir när man inte kan hålla kameran helt still.

 338 total views