Dagsarkiv: 22 november 2018

Tre möten, badminton och prisskriverier


I dag blev jag äntligen klar med att kopiera över allt från min ena Droboenhet till nya NAS:en vilket betyder att jag åter har hängslen och livrem när det gäller mitt digitala arkiv. Skönt att det är klart.

Att förlora allt det digitala vore en större katastrof och där finns det ingen möjlighet att tumma på säkerheten.

Sedan bar det av till Komethallen för badminton med Stefan och som vanligt kom jag först dit, satte mig med telefonen och svarade på lite inlägg i olika medier. När Stefan väl kom körde vi en kort uppvärmning eftersom jag hade ett viktigt möte att passa på jobbet och gärna ville hinna hem för att äta lunch innan dess.

I dag gick det oväntat bra efter at ha förlorat första set med 12–15. För jag repade mig och spelade på rätt hyfsat trots att Stefan absolut inte spelade dåligt. Siffrorna 15–6 och 15–7 i de två sista seten säger egentligen inte allt.

Mötet på jobbet blev faktiskt tre. För jag hann till klubbstyrelsens möte också vilket var bra eftersom jag missat några den senaste tiden. Flera viktiga frågor som jag är glad att jag hann vara med att säga mitt om.

14.30 var det dags för ett möte med DN:s tevesektion där vi diskuterade ett projekt som jag kanske ska vara med i. Det hela lät i alla fall mycket intressant. Exakt vad det ska handla om kan jag tyvärr inte skriva ännu.

Och direkt efter det var det ett möte med DN.se. En ovanlig start på dagen för mig som sällan eller aldrig måste gå på möten.

Fick ett mejl från Solskifteskolan i Åkersberga också. Skolan ville ha dit mig för att prata om konspirationsteorier för niorna före jullovet. Och det var ganska lätt att hitta ett datum som passade oss båda.

Det har blivit tradition att jag pratar för niorna på skolan.

Framåt kvällen fick jag nöjet att skriva om utdelningen av Stora journalistpriset där DN:s Matilda Gustavsson vann den mest prestigefyllda klassen. Det handlade givetvis om hennes avslöjande av de övergrepp som den så kallade Kulturprofilen stått för och som i förlängningen har lett fram till krisen i Svenska Akademien och det på framtiden skjutna Nobelpriset i litteratur.

Matilda är en trevlig och duktig journalist. Verkligen kul att hon belönades för sitt arbete!

Bilden här ovan visar UFO-Sveriges Black Friday-erbjudande. Ta chansen!

Det blev sen mat i dag på grund av att jag skrev om priset. Och det var i sista minuten som vi lyckades få med det hela i första upplagan. Vi hann tack vare att jag förskrev en artikel som redigerarna snabbt kunde få iväg när det stod klart att Matilda vunnit.

Maten ja, den intogs på Lilla Asien i form av en tjugo bitar stor sushi. Riktigt bra men äten i min ensamhet.

Pratade också med en reporter på Västerbottens-Kuriren som sökt mig men som jag inte kunde prata med så jag satt i ett av mina tre möten. Det visade sig att han fått tag på Anders Berglund istället och att han kunnat lösa problemet. För det rörde sig om en läsarbild och bilden visade sig föreställa en kondensstrimma. Årstid för dem nu.

Kvällen tuffade på med lite nyheter men inget akut.

 282 total views,  1 views today