Dagsarkiv: 25 november 2018

Brödbak och full fart på jobbet


I dag bakade Anneli doppebröd, en av julens viktigaste rätter. För utan mammas doppebröd så blir det inget dopp i grytan. Och Anneli kan receptet och förvaltar det till fulländning.

Efter att ha hjälpt henne med lite annat i köket gick jag till datorn och skev ett synopsis på mina nya bokplaner som jag mejlade till Måns Gahrton och Andreas Nyberg på Semic. Jag tror stenhårt på idén och jag hoppas att de ska tycka att den kan bli bra.

Vi har ju redan pratat om den när vi möttes över en lunch för några veckor sedan men nu får de något konkret att fundera på.

Har också börjat läsa KG Johansson ”Beatrice” som jag fått från Bibliotekstjänst. En bra kamrat på bussen så här långt. Ska försöka läsa ut den de närmaste dagarna så att jag kan skriva en recension framåt mitten av veckan.

Fick ett samtal från en person i Kalix som hade tagit ett knepigt kort. Ett långt streck, något böjt, mot en svart himmel. Svårt att säga om det var kameran som osrakat formen genom att det som hållit i den rört sig. Måste prata mer med mannen i morgon eftersom jag inte riktigt hann i dag.

Kvällen på jobbet blev rätt fartig. Först rullade den på i lugn och ro med ett antal artiklar att skriva för att plötsligt, framåt 21 smälla till. Då, inom fem minuter stormade 500 personer gränsen mellan Mexiko och USA, Ryssland blockerade sundet ut i Svarta havet för Ukraina och så grep polisen mannen som misstänks för dödsolyckan i Orsa.

Och då skulle jag skriva åt både papper och nät. Men bara kul!

En utflykt till La Barca blev det innan allt brakade loss. Björn hängde på och tog sin vanliga Husets pasta minus ost. Jag testade den svenska biffsteken som jag faktiskt aldrig ätit tidigare. Bra den också! Vi hamnade idet extra rummet som finns till vänster när man kommer in eftersom det var fullt vid varje bord i huvudlokalen. Lite kyligt men skönt att vara ensamma.

När jag kom hem satt Niklas och spelade på orgeln och jag satte mig och tog en macka. När han spelat klart satt vi och pratade en stund. Alltid skönt att gå av skiftet och känna efter att man är ledig även om det är mitt i natten.

Stackars Markus är ordentligt förkyld, kanske har han influensan.

 454 total views,  1 views today