Dagsarkiv: 26 november 2018

Intervjuad och spännande Marslandning


I dag blev jag intervjuad av Per Erik Tell för Kristianstads-Journalen. Per Erik och jag träffades i Interlaken i november 2005 då vi båda var där för att delta i Erich von Dänikens konferens och titta på hans Mystery Park. Sedan gjorde vi båda en intervju med von Däniken.

Efter den resan har vi hållit kontakten och ni kan se honom på en bild från Mystery Park då det begav sig här ovan.

I dag kom också UFO-Aktuellt från tryckeriet i Tallinn och i morgon kommer Håkan, Mats och Gunnar och kanske Irene att plocka den i kuvert och så skickas den äntligen ut till prenumeranterna. Ordentligt försenad tyvärr.

Dagens rymdnyhet var att Marslandaren Insight lyckades ta mark på den röda planeten utan problem. Jag följde de sista minuterna live via Nasas direktsändning och det var gastkramande spännande som det alltid är när det ska landas på Mars. Många sonder har kraschat genom åren.

Men nu gick det bra och landaren kunde skicka hem en första bild bara minuter efter att den stod stadigt på plats. Och det var skönt att se att horisonten låg rätt! Det finns ju alltid en risk att landaren hamnar på en stor sten och välter.

Vill ni läsa mer om detta så rekommenderar jag TT:s utmärkta artikel som ni kan läsa här. Skriven av journalisten Niklas Svahn 🙂

Under dagen ringde jag till den man i Kalix som hörde av sig i går och skickade in en bild som hans fru hade tagit. Bilden såg lite knepig ut och nu fick jag även chansen att prata med frun. Hon sa att hon kände stjärnhimlen bra men kunde när jag frågade inte nämna en enda stjärnbild som hon kunde relatera till för att ge mig en chans att placera föremålet på himlen.

Det är tyvärr ofta så. Och jag fick ytterligare ett exempel under kvällen då jag fick en rapport från Hässelby klockan 23.20 där en man 22.50 till 22.58 hade sett ett orange föremål som flämtade i ljusstyrka och hade gnistor under sig. Lät som en ufoballong men det sa mannen att han var säker på att det inte var.

I vilket fall sa även han att han var kunnig när det gällde stjärnhimlen men när jag frågade vilka stjärnbilder han kunde se (det är knallklart här i kväll) från sin balkong så kunde han inte känna igen någon.

Och det är så det är. De flesta har inte den kollen på himlen, vilket är lätt att förstå.

Annars har jag jobbat lite med mitt föredrag som jag ska hålla på en skola i Linköping i morgon och dessutom läst vidare i ”Beatrice”.

Stackars Markus har varit sänkt med en dunderförkylning nästan hela dagen men piggade på sig framåt kvällen. Anneli fixade så att bilen fick vinterhjul.

Efter maten (en god gryta som Anneli lagat) såg vi på teve en stund allihop. Men min tidiga sänggång blev inte av då jag fick det där fallet framåt natten.

 414 total views