Dagsarkiv: 27 november 2018

AFU, Linköping och Crazy Pictures


Det första jag fick syn på när jag gick ut för att lasta bilen 07.15 i morse var Venus som lyste starkt i sydost och lite längre ned till vänster ett flygplan med landningsstrålkastarna på. Ni kan se bilden här nedan. Luften var härligt krispig och himlen kristallklar.

Det är lätt att förstå att många undrar vad det är som lyser nu på morgnarna. Och det var också roligt att kunna konstatera att min liknelse att Venus lyser lika starkt som ett landande flygplan fortfarande håller.

När allt var lastat styrde jag kosan mot Nyköping för att plocka upp Carl-Anton och sedan till AFU i Norrköping för att lasta ur ett tiotal kassar och två flyttlådor med böcker, tidskrifter och annat som jag haft stående hemma.

Nu stannade vi inte länge eftersom målet var Ljungstedts gymnasium i Linköping. Men vi hann i alla fall konstatera att Anders fortfarande höll på att packa böcker efter helgens fantastiska försäljning på AFU Shop som gav 54.000 kronor. En del försvinner i porto men det är väldigt fina pengar för arkivet som ju till stora delar bygger på vårt ideella arbete

Framme i Linköping var Thomas Michanek och Johan Gustavsson från UFO-Sverige redan på plats och snart träffade vi Jesper Hausel, den lärare som bokat oss. Vi fick en plats i den stora korridoren där vi ställde upp fyra roll uper och ett bord där vi kunde dela ut gratis provexemplar av UFO-Aktuellt.

Vi stannade elever och pratade med dem och gav dem tidningar, några läste på våra skärmar och andra frågade och undrade vilka vi var. Ni kan se en sådan grupp här nedan. Men de allra flesta gick givetvis förbi. Några lärare stannade också till och en av dem berättade om en egen observation för Carl-Anton och sedan lite mer på djupet för Johan som kommer att dokumentera händelsen.

Klockan 13.15, efter att vi ätit stekt fläsk med löksås och kokt på potatis som skolans restaurangskola lagat (mums!) var det dags för mig att hålla ett timslångt föredrag i biblioteket. Jag hade specialsytt föredraget för att passa en ung publik men det blev rätt glest i salen.

Trots allt var jag nöjd med timmarna på skolan. Eleverna och lärarna som kom för att lyssna var intresserade och vi fick möjlighet att visa på vilket seriöst sätt UFO-Sverige arbetar.

Efteråt körde jag, Carl-Anton och Johan tillbaka till Norrköping för ett möte med filmbolaget Crazy Pictures som har sina lokaler i ett gammal industriområde bakom polishuset. Tobias Lindgren och Anders Liljegren mötte upp och sedan tog Victor Danell och hans kollegor emot oss för en rundvandring.

Orsaken till mötet var att filmarna ville träffa oss för att diskutera sitt nästa filmprojekt efter ”Den blomstertid nu kommer” som blev en biosuccé med 600.000 besökare. Och det här kompisgänget som blivit filmskapare imponerade verkligen på oss.

Det blev två och en halv häftiga och intressanta timmar med många spännande samtal och mycket att lyfta på ögonbrynen åt. Inte minst hur det här gänget mot alla odds lyckats skapa en långfilm som de verkligen byggt från minsta lilla rökpuff till den mest häftiga animationen. Innan vi skildes åt, efter en macka, fick vi var sin dvd med filmen som jag verkligen ser fram emot att se.

Vi hann också diskutera hur Crazy Pictures-gänget kan vara till hjälp när det gäller marknadsföringen av min kommande AFU-bok och den crowdfunding som jag vill bygga i samband med den. Mycket positivt!

Vi kom överens om att ses igen.

På vägen hem stannade vi till på AFU för att lämna tillbaka skärmarna och leta efter en borttappad hårddisk som jag hittade under en massa papper på ett skrivbord. När vi var klara då körde jag och Carl-Anton norr över men snart märktes det att billjusen inte funkade som de skulle. Det var nästan kolsvart rakt fram. Till slut stannade vi vid Stavsjö och gjorde rent dem och det var bara att konstatera att de var helt igengrodda. Plötsligt kunde vi se vägen igen!

Efter att ha släppt av Carl-Anton körde jag hem till Järfälla. På vägen ringde en observatör som jag pratat med tidigare i veckan och vi diskuterade ett foto han hade skickat.

Hemma blev det spaghetti med köttfärssås som Markus lagat och sedan var det bara att jobba på med lite ufoärenden innan det var dags att släcka efter 01.

Venus och ett flygplan med landningsstrålkastarna på.

Anders Liljegren packar böcker.

Undertecknad på plats i skolans bibliotek.

Thomas pratar med en grupp elever med understöd av Johan.

Victor Danell visar en modell av en rysk helikopter som användes i filmen ”Den blomstertid nu kommer”.

 659 total views,  1 views today