Dagsarkiv: 01 december 2018

Dags för decemberljus!


Eftersom jag ägnade en stund i natt åt att sätta upp julstjärnorna hemma så vaknade jag till en lysande december när jag kom ut i köket. Markus anslöt efter några timmar medan Niklas, som kom hem sent i natt, sov vidare.

Själv satte jag mig vid datorn och skrev en räkning till Sveriges Radio för att få in pengar till AFU. En bra summa som faktiskt betyder lite skillnad för oss. Hann med lite annat också men eftersom jag var tvungen att laga lunch åt oss tre (Anneli är kvar i Örebro och stöper ljus i dag) så hamnade jag vid spisen och brassade stekfläsk och vita bönor ett tag. Inte så dumt.

Slog en signal till Anders Liljegren på AFU också för att berätta att pengar är på väg – och för att gratulera till att han och Barbro gått och gift sig!) och till Håkan Ekstrand för att diskutera hur vi kan bli tydligare när det gäller prenumeranternas medlemskap på de talonger vi skickar ut.

Innan jag gick till bussen läste jag ut Lars Gyllenhaals ”Svenskar i strid mot Hitler” som jag tänker recensera på DN.se nu före jul. Intressant bok för oss som tycker att andra världskriget är spännande att läsa om.

På jobbet kom kvällen att gå i G20-mötets tecken och jag skrev ett antal texter för nät och papper samt en hel del uppdateringar. Höll mig igång under hela kvällen men jag hann i alla fall gå på La Barca – med Pontus! – och äta var sin entrecôte. Ett bra avbrott. Sällan jag äter med Pontus.

Försökt hinna med att skriva recensionen under kvällen men hann bara tio rader. Khashoggimordet, ett stort slagsmål mellan hockeyhuliganer och lite annat höll mig sysselsatt.

När jag kom hem satte jag mig och pratade en stund med Niklas och sa godnatt till Markus som precis gått och lagt sig. Sedan tog jag en kall bit fläsk från kylskåpet (mums!) innan jag plockade bort disk och laddade in bilder i datorn.

Jag kunde också konstatera att grabbarna städat fint här hemma. Då blir Anneli glad när hon återkommer i morgon. När jag kom i säng hade klockan nästan hunnit bli 03 men så kom jag iväg från jobbet lite sent också.

241 total views, 1 views today