Dagsarkiv: 02 december 2018

UFO-Aktuelltjobb

Startade dagen med att göra klart ytterligare tre sidor till årets sista nummer av UFO-Aktuellt. Och nu har jag fått nästan alla artiklar som jag ska ha också. En del saknas men kommer förhoppningsvis inom de närmaste dagarna. Våra vänner norrmännen har gjort en hjälteinsats och är i princip klara med sin del av tidningen!

Så mycket mer än att fixa med disk och laga lunch till mig och pojkarna hann jag inte eftersom jobbet väntade denna gråmulna dag. En dag som blev mörk innan jag hunnit fram till DN. Väl där möttes jag av ett minifika med lussebullar och julmust vilket passade bra eftersom jag kom lite tidigt.

Under eftermiddagen kom Anneli tillbaka hem men snart åkte hon och Ylva till Sundbyberg för att lyssna på Niklas och hans kör som sjöng i kyrkan denna 1 advent.

Som vanligt har jag fört en del diskussioner med folk på Facebook men även på Youtube (i kommentarsfälten) under dagen. En av dem tror på nästan allt och skickar länkar till de mest bisarra ”källor” utan att kunna värdera dem. Så länge de passar hans tro så är de fakta för honom.

En annan man gör sitt bästa för att misstänkliggöra UFO-Sveriges arbete som han anser vara meningslöst och ovetenskapligt. Två rätt skilda utgångspunkter alltså. Det gemensamma för båda är att de inte är insatta i vare sig ufofenomenen, hur UFO-Sverige arbetar eller det som har skrivits om fenomenen. Det mest fantastiska är att han kritiserar saker som han alltså inte läst.

Man kan bli lite matt.

Dagens fokus på jobbet var att två utländska medborgare tagit sig in över stängslet till Musköbasen där de sedan greps efter det att skyddsvakten skjutit ett varningsskott. Där hade vi bra källor och var snabbt ute.

Mat blev det i dag också, den här gången i sällskap med Erik. Lika sällsynt som att Pontus följer med. det blev La Barca och pizza. Fullsatt!

Mitt största skrivjobb under kvällen, som jag gjorde parallellt med en del händelsenyheter som Muskö och en skjutning i Malmö, var om en grupp isländska politiker som spelats in när de pratat skit om kvinnliga politikerkollegor. Mycket osmakligt och det hela har skapat chock och bestörtning i Island.

När jag kom hem satte jag mig och jobbade med UFO-Aktuellt, fixade lite av bilderna och gjorde klart ett par sidor till. I säng före 03 i alla fall.

202 total views, 1 views today