Dagsarkiv: 03 december 2018

Fortsatt tidningsjobb och tidningsjobb

Tog vara på de första timmarna på morgonen och jobbade undan med några sidor till för nästa nummer av UFO-Aktuellt. Det är inte bara att hälla in texten och lägga in bilder utan en del material kräver noggrann och omsorgsfull textredigering och ibland omskrivningar, inte minst för att få texterna att passa in på sidorna.

Och ändå missar jag en del som Stefan sedan fångar upp då han läser korrektur. Tack vare våra gemensamma insatser minimerar vi felen i UFO-Aktuellt men det ska sägas, vi missar också en del.

Det blev snabbmat i form av några gorbysar och en macka till lunch eftersom jag prioriterade tidningen. Sedan bar det av till bussen.

Ringde och gratulerade UFO-Sveriges fältundersökare Håkan Fenander som fyller år i dag. Håkan är en sann UFO-Sverigevän och även om han inte längre är lika aktiv som förr så är han lika intresserad. Det var roligt att prata en stund med honom.

Tyvärr gick det sämre att få tag på Ebbe Johansson i Malmö som fyller 89 i dag. Hur jag än försökte så svarade han inte. Får göra ett nytt ringande i morgon.

I dag sköt ryssarna upp två astronauter och en kosmonaut till ISS efter det senaste misslyckandet i oktober. Allt gick bra och jag skrev om detta.

Sedan fick jag besked av Anna Bergholtz som intervjuade mig för sin podd för några veckor sedan att podden kommer att sändas i morgon.

När jag intervjuades av Anna gjordes detta vid ett bord på Svartklubben, en restaurang som är helt mörklagd och som ger oss seende en inblick i hur det kan vara att vara synskadad. Och det är självklart inte lätt.

Efter intervjun fick jag skriva några rader i en gästbok (också det gjordes i mörker) och ni kan se mitt klotter här nedan. Faktiskt ingen större skillnad mot hur jag skriver i vanliga fall.

Hyfsat lugnt på jobbet. Åt med Björn på Rosa Drömmar och skrev åtta artiklar. Inget dramatiskt.

Så dagen kom att bestå av tidningsjobb i hemmet och tidningsjobb på jobbet och så avslutade jag det hela med att jobba lite med UFO-Aktuellt innan det blev sängen framåt 02.45. Då hade jag slitit med textredigering av en artikel med en massa citat på engelska som författaren inte översatt.

Det här skrev jag i mörker i Anna Bergholtz gästbok i samband med poddinspelningen. I morgon kommer den.

212 total views, 1 views today