Dagsarkiv: 20 december 2018

Fika med Jenny och julmingel


I dag fick jag och Jenny äntligen chansen att träffas över en fika – var sin Pepsi visade det sig. Vi jobbade tillsammans under flera år på DN.se innan Jenny försvann från oss och blev en av SvD:s mest profilerade miljöreportrar och är nu en av Sveriges bästa klimatskribenter, i dag på Dagens Industri.

Men det blev bara en halvtimme innan vi båda var tvungna att gå till våra jobb. Jag till slutet av ett styrelsemöte med journalistklubben och sedan till att börja skriva artiklar i vanlig ordning. Men arbetsdagen fick ett avbrott när vår chefredaktör Peter Wolodarski höll ett kort jultal, alla fick ställa upp sig för ett gruppfoto och det bjöds på mackor och annat tilltugg.

Något som jag missade det mesta av då jag satt och lajvade en presskonferens från Hässleholm där en 20-åring sprängt en hemmagjord bomb i en skolas källare. Men en veganmacka hann jag i alla fall få i mig – skinkmackorna strök med snabbt.

Innan jag tog mig till jobbet började jag att förbereda min nya dator för att kunna installera den under helgen och jag tog också tag i ytterligare ett antal brev som behövde skrivas. Och som så ofta blev det lite tid att hänga tvätt.

Kvällen på jobbet blev hyfsat händelserik med Jim Mattis avgång som försvarsminister som toppnummer. Ibland undrar jag hur många som kommer att vara kvar när den gode Trump lämnar Vita huset någon gång i framtiden. Så många har lämnat, sparkats eller petats åt sidan.

Fick ett mejl från en kille som går andra året på gymnasiet och som vill intervjua mig om konspirationsteorier också. Vi kom överens om att det blir bra om han ringer mig i morgon.

Tog min matpaus på La Barca där det blev pljeskavice med ett glas vatten. En rätt som de gör bra med tre olika såser.

Hem åkte jag med en taxikille som jag aldrig åkt med tidigare. Det var faktiskt likadant i går. I dag kunde killen i alla fall köra för den som körde mig i onsdags natt pumpade på pedalen hela vägen så att man nästan blev åksjuk.

Väl hemma låg det en hög julkort och väntade plus en Kalle Anka-bok. Niklas satt och åt lasagne men jag var rätt mätt så det fick vara. Istället smakade jag på Oppigårds Winter Ale som stod i kylskåpet och drack upp sista slatten som var rätt blek och trist.

I säng vid 02.30.

På eftermiddagen blev det julmingel och lottdragning på DN.

215 total views, no views today