Dagsarkiv: 22 december 2018

Städning hemma och Trump och tsunami på jobbet


Markus gjorde en fin städinsats genom att dammsuga båda våningarna underförmiddagen. Vilket tog ut sn rätt som ni kan se på bilden ovan. Rent och fint blev det och när så Anneli svabbade köket och hallen blev det riktigt julfint.

Själv gjorde jag en mindre insats genom att skala potatis och skära upp lax så att vi kunde äta stuvad potatis och gravad lax till lunch alla fyra. Mycket gott!

Istället ägnade jag en del tid åt att svara på ytterligare några brev som blivit liggande och nu är jag ikapp så när som på två.

I dag fick jag lite oväntat stöd på Facebook i en diskussion där jag bland annat blivit kallad ”idiot” efter att ha diskuterat månlandningen med en man. Det var Cyril Tönisberg som ställde sig på min sida vilket jag uppskattar. Vi två känner varandra genom nätet men har också träffats en gång på riktigt, lite kort när UFO-Sverige höll stämman i Lund tidigare i år.

På jobbet blev det mycket Trump även i dag men det blev även ett trevligt avbrott då Mia Holmgren bjöd mg på pizza på La Barca efter att hon förlorat ett vad vi hade för några månader sedan (Trumprelaterat givetvis). Med följde också Mathias som jobbar på papperstidningen och det är inte var dag vi är tre som går ut tillsammans.

Skrev flera bra nyheter i dag tycker jag. Dels en om att Japans befolkning fortsätter att minska, nu mer än någon gång tidigare sedan mätningarna startade. Och dels en nyhet om att FMV nu fått veta att Bulgarien inte kommer att satsa på Gripen utan istället på amerikanska F-16.

Kvällen avslutades dessutom med en tsunami i Indonesien, en tsunami orsakad av vulkanen Krakatau. Där lyckades jag få tag på ett norskt ögonvittne som jag intervjuade via Messenger och dessutom köpte vi en bild av honom.

När jag kom hem hade Niklas precis kommit någon minut före mig. Vi pratade en stund och sedan plockade jag ur diskmaskinen och fixade lite innan det blev sängen 02.30.

Cyril Tönisbergs inlägg.

187 total views, no views today