Dagsarkiv: 25 december 2018

Datorfix och Alfapet


Det är bara att konstatera att jag inte hade makterna med mig när vi spelade Alfapet i kväll. Lyckades få alla svåra bokstäver utom C vilket gjorde att jag aldrig kom med i matchen, särskilt inte då vi spelade bara med fem brickor istället för sju.

Men kul hade vi och det blev en hel del dividerande trots att vi hade SAOL liggande på bordet – flitigt använd. Vem som egentligen vann, Anneli, Markus eller paret Niklas/Raili är inte lätt att säga eftersom vi inte riktigt följde reglerna men klart är att Anneli fick slut på brickor först (med att lägga ordet Rolla), Markus var den som glänste och hade högst poäng hela tiden och Niklas/Raili spurtade starkt.

Helt klart var i alla fall att jag inte vann.

Det är ju Juldagen så vi har fortsatt ätandet i julens tradition med lutfisk med vitsås och kokt potatis till lunch och sedan en repris på julbordet plus doppe till kvällen.

Själv har jag stuckit emellan med att installera min nya dator vilket började med att jag ringde Applesupporten då jag inte upptäckte att mitt nya tangentbord måste slås på via en liten oansenlig knapp och inte alls bara tickade igång som det gamla. Det skulle bli flera hinder längs vägen…

Ett av dem att jag först inte lyckades installera min Gmail på nya datorn. Kan låta märkligt eftersom det bara är en länk men jag hamnade på ett annat Gmailkonto som jag har och lyckades först efter flera timmar ordna till så att båda fungerade.

Sedan visste jag redan att Photoshop inte skulle funka i den nya datorn eftersom systemet inte var anpassat för min gamla version. Så det blev till att köpa ett nytt. 120 kronor i månaden kostade det och det är väl okej även om det kommer att bli en del pengar över tid.

Vår lilla julhälsning på Facebook har fått 293 gillanden och en lång rad julhälsningar tillbaka. Det tackar vi för!

En liten ufoinsats blev det i dag också då jag ringde upp en dam i Värmland som hade gjort en mycket märklig observation när hon var barn. Vi pratade en god stund eftersom jag ville känna henne på pulsen och höra hur hon lät i verkligheten. Att bara gå på mejl duger inte. Resultatet var bra. Damen är trovärdig, sedan är det svårt att veta vad som egentligen hände.

Jag har nämnt henne tidigare och inte velat gå in på hennes speciella observation och jag tror att jag väntar lite till med den saken innan jag har satt mig ned och sammanställt det hela. Det viktiga var att få ett förstahandsintryck av henne och det utföll positivt.

När vi ätit kvällsmat så drog grabbarna in på stan för att träffa vänner medan jag, Anneli och Raili tittade på ”Princess switch”, en julfeelgoodfilm på Netflix. Juligt trevlig och vi gillade den alla tre.

Sedan blev det lite mer datorjobb men när Raili lagt sig tittade jag och Anneli vidare på resten av del 1 och hela del 2 i serien ”A very English scandal” som nu börjar dra ihop sig. Men är den en tragedi eller komedi? Sannolikt båda.

Strax före 01 blev det sängen även för oss.

Djupt koncentrerat gäng.

216 total views, no views today