Dagsarkiv: 27 december 2018

Monopol och bio


Eftermiddagen och en del av kvällen ägnade vi åt ett gastkramande Monopolparti mellan mig, Niklas, Markus och Raili. Efter några timmar fick vi bryta eftersom jag och Anneli skulle in till Rigoletto på Kungsgatan för att träffa Ylva och se ”The wife” med Glenn Close. En film som handlar om en man som tilldelas Nobelpriset i litteratur och hans fru.

Mycket av filmen utspelar sig i Stockholm under Nobeldagen och det finns en hel del att känna igen. Vi hade laddat upp med biogodis och höga förväntningar och det är bara att konstatera att den var bra. Välspelad och intressant. Men inte i klas med ”Bohemian Rhapsody”.

När vi kom tillbaka hem var det bara tt fortsätta med Monopolet och först fick Raili lämna spelet och sedan Markus trots att han verkligen lyckades sega sig runt flera varv utan några pengar och med massor av ruskiga hus och hotell som hotade.

Till slut ställde jag och Niklas klockan på femton minuter och lät den bestämma när vi skulle sluta. Men bara minuten innan den ringde fick jag för andra gången på kort tid ett kort där jag skulle betala massor av pengar för varje hus och hotell jag hade – då var det bara att sträcka fram näven och erkänna sig besegrad.

Det var riktigt kul att spela Monopol igen eftersom det var många år sedan sist. Och Niklas var en värdig vinnare.

Innan dagen gick så långt som till brädspelandet hade jag och Raili ätit frukost ensamma eftersom pojkarna låg och sov och Anneli var tillbaka på jobbet igen. En skinkmacka är verkligen inte fel så här i juletid.

Men jag satte mig vid datorn och svarade på mejl och skrev några brev också, ett av dem till ufologen Margaret Fry i Wales som skänkt mycket till AFU under våra resor. Margaret är lite ensam eftersom familjen i övrigt bor en bit bort så hon uppskattar vår kontakt.

Jag petade in ännu en bok i min ständigt växande bibliografi över böcker på svenska som tar upp ufo eller flygande tefat i någon sorts faktakontext. Så nu är jag uppe i 603 poster. Det finns säker fler men just nu har jag faktiskt ingen liggande på lut.

Jag har också fortsatt att försöka tömma högen med osorterade papper som numera ligger på golvet intill mig. Tidigare låg de på skrivbordet men sedan min nya dator kom finns det ingen plats för dem där. Inte så bra. Högen är inte alldeles enkel att sortera heller mest beroende på att många av de pärmar som artiklar och annat ska in i redan är fulla. En utmaning på nysvenska, ett problem i min värld.

Nu är det nästan slut på julledigheten för min del, går på skiftet i morgon och sedan väntar fem dagar på DN. Det har varit fyra riktigt bra dagar och julen lyckad. Särskilt kul att båda pojkarna varit hemma.

Jag, Anneli och Ylva gick på bio.

219 total views, no views today