Dagsarkiv: 04 januari 2019

Rapporter och besök av Ylva


Dagen började med ett samtal från en observatör och slutade med ett annat. Det första från Tranås från nyårsdagen där en man och hans fru sett ett kors av nio punkter plus ytterligare två i förlängningen på två av korsets armar mellan 18.15 och 19.20. Mannen hade träffat mig för några år sedan och nu ville han berätta detta. Jag bad honom göra en teckning efter att vi pratat en god stund.

Dagens sista samtal kom vid 23-tiden då jag, Anneli, Ylva och Niklas satt och tittade på ”På spåret” (och briljerade i ämnet Albanien) så jag fick gå ifrån och diskutera en ljuspunkt på himlen sedd från Otterbäcken norr om Mariestad. Också den här mannen hade ringt mig tidigare.

Jag plockade fram stjärnkartor och skickade till hans telefon och på det sättet kunde i utesluta misstänkta stjärnor som Sirius och Aldebaran som båda fanns i siktlinjen. Efter en stund försvann del lysande punkten, som mannen och hans fru sa hade rört sig lite hit och dit, medan resten av stjärnorna syntes. Mycket fint väder tydligen. Oklart vad det var de såg.

Pratade en stund med Håkan Fenander som ringde och undrade om UFO-Aktuellt var på gång och jag sa att den nog skulle finnas i en brevlåda nära honom under dagen. Min dök upp efter lunch och det var bara att konstatera att den såg fin ut. Ringde Håkan E som nu ska gå vidare och se om vi kan ordna hela utskicket från tryckeriet i Tallinn för att slippa hanteringen här i Sverige.

Under dagen har jag också diskuterat hur vi ska kunna ge ut min senaste bok som ljudbok och min redaktör föreslog att den skulle delas upp i de avsitt som jag själv använt när jag skrev den. Alltså, den ska inte ges ut som en hel bok utan som flera mindre delar- men i slutändan ändå hela. Det lät som ett bra förslag som jag nappade på.

Jag har en del andra ljudboksprojekt också som jag får ta tag i under januari.

Eftersom jag började känna mig lite bättre i dag gjorde jag en storsatsning på att plocka ordning bland mina science fiction-böcker i källaren och sortera ut dem som ska ned till AFU. En hel del behåller jag men rätt mycket kan gå in i vår nya sf-samling. Ska bli kul att komma ner till Norrköping och plocka ordning i hyllorna när tillfälle ges.

I dag har vi haft Ylva på besök hela kvällen och då var det skönt att konstatera att matlusten faktiskt har kommit tillbaka- och smaken för en god öl! Jag har faktiskt inte smakat en öl på en vecka och nu satt några klunkar Anchor Streams julöl perfekt. Tänk vad skönt att allt smakar gott igen efter den här trista magveckan.

Ylva hade fått önska sig mat så det blev fläskfilégryta med svamp och hasselbackspotatis – mycket gott! Till det först ett glas franskt vin och till efterrätten ett glas albanskt från i somras. Förrätten var från Picard och den kan ni se här nedan.

Vi passade också på att vinterpremiära braskaminen som Niklas drog igång och sedan satt vi nere i källaren och lyssnade på vinyl, åt ost och kex och pratade låtar. Det blev en önskerunda med eb lp-sida var från Queen, Bowie, Manfred Mann och Neil Young med Tom Robinson Bands ”2-4-6-8 Motorway” som värdig avslutning.

En bra dag som tog slut framåt 01. Skönt att må som folk igen!

(Fortsatte också ”diskutera” med platta jorden-killen på Facebook. Suck…)

Niklas var braschef.

Förrätterna kom från Picard.

367 total views, no views today