Dagsarkiv: 06 januari 2019

Flyttdag för Niklas och Ikeabesök


I morse åt jag och Anneli en utmärkt frukost på Radisson. Det mesta fanns i form av pannkakor, bacon, äggröra, halstrad öring, sillar, ostar och en massa annat givetvis. Till och med en liten bangerliknande sak som jag givetvis var tvungen att ta. Och härligt att äta på ett hotell som inte har miniglas till juicen som vore den dyraste champagnen.

När vi checkat ut tog vi ettans buss till bilen som stod tryggt parkerad på Ylvas gata och sedan bar det av hem genom ett gråmulet Stockholm. När vi väl kom hem hade Niklas och Markus varit över till Gunnar och Vanja som skänkt en hörnsoffa, hylla och en hel del annat som Niklas kan behöva. För i dag var det dags att flytta möbler till hans nya adress som är Ankdammsgatan i Solna.

Bil hade vi hyrt på Circle K på Lövstavägen och där plockade jag upp den klockan 13 och efter att vi fyllt den till hälften med Gunnar och Vanjas möbler ur vårt garage körde vi i två bilar mot Ekerö där en arbetskamrat till Anneli, som ska flytta till USA, sålt ett par hyllor och en fåtölj till Niklas till ett bra pris.

Medan jag, Markus och Anneli körde långt ut på Ekerö var Niklas själv i en kyrka och sjöng med sin kör och skulle inte ansluta till flyttgänget förrän när vi hade burit upp allt (hiss!) till sjätte våningen i Solna.

Annelis kamrat skickade också med tre flyttkartonger med böcker som han sänkte och som nu ska omsättas till pengar för AFU.

Det tog sin lilla tid att köra ut på Ekerö, packa och ta oss till Solna. Som tur var kunde jag parkera utanför Niklas igång medan Markus ställde vår bil på en förhyrd plats där Anneli fick agera argusögonen medan vi två plockade in allt i hissen och vidare in i lägenheten. Det hela gick rätt snabbt faktiskt och när vi var klara var också Niklas klar med sin konsert så medan jag körde tillbaka mot Circle K plockade Markus och Anneli upp Niklas vid en tunnelbanestation.

Men efter en kort stund ringde telefonen och Niklas hade klokt nog kommit på att vi lika gärna kunde åka till Ikea och köpa honom en ny säng (vi har stulit hans gamla som gästsäng), lampor och en matta då vi hade några timmars hyrtid kvar på bilen.

Det var ett tag sedan vi var på Ikea hela gänget men nu var det riktigt kul eftersom vi hade bra mål för besöket. På sängavdelningen testade Niklas sig fram och slog sedan till på en 140-säng medan Markus köpte en ny madrass till sin.

Sedan fortsatte vi och fyllde vagnen och när vi kom till lagret fick vi ta en vagn till. Bilden ovan visar hur vi funderar över en ny matta till Niklas. Det blev inte de här utan modellen större. Medan grabbarna betalade köpte jag och Anneli ett gäng korvar och en glass (till Markus) för att vi inte skulle svälta ihjäl.

Och sedan blev det en tur till till Ankdammsgatan men den här gången räckte det med en tur med hissen innan vi hade baxat i säng och burit in kassar. För äntligen var det dags att lämna tillbaka bilen och åka hem. 124 kilometer blev det (jag hade gissat på 130 när vi hyrde den).

Efter att ha burit in boklådor och stoppat en massa skräp i garaget stekte jag fiskpinnar och Anneli gjorde potatismos plus att jag brassade en panna köttbullar. Vi var ju rätt hungriga. Att allt gick åt var ingen överraskning.

Nu när Niklas flyttar en del av sina saker från sitt pojkrum så tog jag chansen att bära in en Billyhylla som Gunnar donerat och ställde den där Niklas tidigare haft en inramad ”Tillbaka till framtiden”-affisch på väggen. Nu överförd till nya lägenheten.

Den ägnade jag sedan en stund åt att fylla med böcker som tidigare legat på golvet nere i biblioteket och nere i biblioteket fortsatte jag att ordna min sf-böcker. Det blev himla bra nu när en del åker ner till AFU också. Härligt med lite plats.

Framåt 00.30 var jag klar med allt och sa godnatt till Markus som var siste man uppe.

I morgon är det vanlig arbetsdag för mig igen. Och för Anneli givetvis. Markus ska till skolan och Niklas är ledig.

Lite ufomässigt har det också blivit då Anders Berglund och jag skickade ut en intresseanmälan infört höstens kurs för fältundersökare. Detta ska jag återkomma till.

Vår bil och en hyrd Circle K-bil fick utnyttjas.

Markus konstaterar att vi fått in det mesta i hallen till Niklas hus.

Hissen blev välpackad.

På Ikea testade Markus en ny madrass.

Niklas slog till och köpte en lampa också.

Markus med sin nya madrass.

386 total views, no views today