Dagsarkiv: 09 januari 2019

Barnradion nästa

I morse fick jag ett samtal från en redaktör på Barnradion som undrade om jag kunde vara med och prata om ufo och rymden nu på fredag. Och det kan jag väl. Redaktionen ligger i Växjö och sänder i Sveriges Radio och intervjun med mig kommer att göras vid 10-tiden på fredag, ett ar timmar innan jag åker till Ängelholm för UFO-Sverigemöte.

Redaktören undrade om jag ville ha frågorna i förväg men det tackade jag nej till. Bättre att det låter fräscht och direkt.

Det är faktiskt första gången jag är med i Barnradion även om jag har gjort en del radio för barn tidigare. Som Ulf Elfvings ”Unga efter 3” om ufo på 90-talet. Ett telefonväkteri där unga fick ringa in och ställa frågor.

Hann inte med så mycket som jag hade hoppats nu på morgonen förutom en del epostande med en person som kanske kommer att skänka en del material till AFU och så fortsatte jag att fixa med böckerna i källaren, hängde tvätt och åt lunch.

Eftersom Anneli är på jobbet, Niklas har flyttat igen och Markus är på skolan på Bosön är jag ensam när jag går upp på morgonen. Lite trist. Det blir en enkel frukost och en rätt enkel lunch när jag inte har några andra att ta hänsyn till.

Sedan halkade jag mig till bussen och från tunnelbanan var det rena skridskoisen genom parken. Inte ett sandkorn men så halt att alla gick vid sidan av.

På jobbet tog jag ett kort möte med min skyddsombudskollega Thomas Lerner och sedan var det bara att börja skriva.

Framåt kvällen fick jag ett vanligt uppdrag då en chef ringde och bad om hjälp sedan en reporter som gjort en intervju blivit sjuk innan hon hann skriva ut den och hennes kollega, som hon jobbat tillsammans med, var upptagen med annat. Så jag fick filen och gjorde en artikel av den.

Fick också möjlighet att skriva om en nyupptäckt stjärna som lyser se triljoner gånger starkare än solen. Vilket är rätt mycket! Och så en del om Trumpen som lyckades skapa rubriker genom att säga konstiga saker och göra konstiga saker i vanlig ordning.

Mat blev det tillsammans med Björn och vi halkade oss över till Rosa Drömmar för att äta jägarbiff. Gott. Passade också på att beställa var sin ärtor med pannkakor till i morgon. För gör vi sådant i tid så läger de undan från lunchen och vi kan äta vår kvällsmat till lunchpris.

Jag får en ju en del mejl, inte minst i form av läsarreaktioner. En del är bra och vettiga och tipsar eller tycker till. Andra är bara dumma och vettlösa. Som den här från en man i 70-årsåldern som tar sig friheten att vara både dum och fånig sedan han läst en artikel jag skrev om att världens rikaste man skiljer sig.

”Sorry grabben, men har DN inget viktigare att skriva om annat än när en amerikansk fjant skiljer sig? Lågvattenmärke! C-J (journalist)”

Det är ju givet att DN har. Själv skrev jag nio artiklar i helt andra ämnen, bland annat om demonstrationerna i Sudan, under dagen och DN.se hade säkert 10 andra nyheter som alla var viktiga på sitt sätt.

Jag skickade ett avmätt svar och en pdf-dump på hela sajten där han kunde se vad vi gjort i övrigt. ”Grabben” är jag trots allt inte med någon som jag inte känner.

Vid 01 var det bara att ge sig av hem efter en rätt okej dag på jobbet.

363 total views, 1 views today