Dagsarkiv: 18 januari 2019

Artikelskrivande

Gick upp i hyfsad tid för att skriva vidare på min artikel till Historiska brott och mysterier som jag hann göra klar till 99 procent. Putsar färdigt på den när jag kommer hem från jobbet i natt.

För er som undrar vad den handlar om så är det ”Slaget om Los Angeles” den 25 februari 1942 då amerikanskt luftvärn avlossade 1.430 granater mot flygplan som man trodde ingick i ett japanskt anfall.

Men några flygplan fanns där inte och istället har ufointresserade förvandlat denna händelse till en möjlig invasion av ett helt annat slag. En spännande del av USA:s andra världskrigshistoria. För att hitta fakta har jag läst tidningar från den tiden vilket alltid ger en spännande inblick i händelser som inte alltid tas upp i historieböckerna.

För att hinna klart blev det en snabb lunch innan det bar av till bussen. Väldigt halt även i dag. Markus bestämde sig för att vara hemma eftersom han har ont i halsen och hostar. Men framåt kvällen piggade han på sig och kunde åka till Niklas och spela spel och äta pizza.

På jobbet var det full fart då en eller flera elever på en skola i Solna sa sig ha blivit hotade med kniv av en okänd man. Polisen ryckte ut med full styrka men någon knivman hittades inte. Jag bevakade och skrev under ett par timmar.

Tyvärr var skolans rektor rädd för att säga något som kunde bli fel och ville trots flera försök från min sida inte säga något. Detta är ett allt vanligare fenomen, att personer med ansvar inte tar detta utan duckar av rädsla för att det ska bli fel. Istället fick jag till slut tag i en politiker som i alla fall sa något.

Mat blev det på Rosa drömmar och då förstår ni att Björn var med. Restaurangen hade grilltallrikar kvar sedan lunch (inte stående utan de gör dem när vi beställer) så det blev en alldeles utmärkt middag.

För er som inte har sett Regionmuseet i Kristianstads pressrelease om UFO-Sveriges utställning så rekommenderar jag er att läsa den här. Det ska bli kul att åk ner och se hur de har presenterat vår utställning.

Hyfsat lugn kväll blev det till slut i alla fall.

När jag kom hem stod den lilla frysboxen på avfrostning och jag gav mig på att hacka lite is för att skynda på processen. Markus dök upp vid tvåtiden och satte sig i köket tillsammans med mig. Sedan anslöt Anneli en liten stund.

Vid tre var jag i säng.

311 total views, 1 views today